BesteBloggers

Blogger

Backpackjunkies

backpackjunkies.nl

Hoi! Wij zijn Kenji en Rieneke, reislustig, nieuwsgierig en op zoek naar de zon. www.backpackjunkies.nl

De Wereld

8 volgers — 29 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Backpackjunkies heeft een artikel gedeeld in Reisblogs
  2 weken geleden

  Afkoelen in cameron highlands

  afkoelen in cameron highlands

  Na een paar dagen in Kuala Lumpur is het hoog tijd om de rest van het schiereiland te gaan verkennen. Omdat we nu met z’n vieren zijn hebben we een auto gehuurd en die moeten we ophalen bij het vliegveld. Nu heeft Kuala Lumpur twee terminals die op ongeveer 5 minuten afstand van elkaar liggen. Je kunt met de Klia Express van de ene naar de andere terminal. We zijn nu al zo vaak op het vliegveld geweest dat we blindelings naar de loketten van de autoverhuurbedrijven lopen.


  Als we daar aankomen is het kantoortje van Avis echter heel erg leeg. Een van de andere medewerkers wil wel even voor ons bellen. Hij heeft slecht nieuws voor ons, we staan bij de verkeerde terminal. Dat krijg je als je het denkt te weten en niet meer even kritisch op de papieren kijkt… Met de Klia Express zijn we zo bij de andere terminal waar een mooie Proton Exora voor ons klaar staat. Cameron Highlands, here we come!


  Cameron Highlands

  Het is zo’n vier uur rijden van Kuala Lumpur naar Cameron Highlands. Het eerste deel gaat voornamelijk over de snelweg, maar als we die verlaten rijden we over bochtige bergwegen naar onze eindbestemming voor de komende dagen. Doordat Cameron Highlands hoger ligt dan de rest van Maleisië is het één van de koelste plekken. Als we binnenrijden hangen de wolken op de bergen en rijden we er praktisch doorheen. De theeplantages waar dit gebied zo bekend om is geworden zien we nog niet. Wel staan er overal kassen en zien we borden voor aardbeien.


  Onze uitvalsbasis voor de komende drie dagen is een AirBnB appartement in Brinchang. Het is een klein stadje met enkele restaurantjes en wat winkeltjes. Het appartementencomplex oogt heel nieuw, de ruimtes voor de winkeltjes zijn nog niet eens allemaal bezet. De meeste van deze appartementen worden verhuurd aan toeristen.

  Meer van Backpackjunkies:

  berlijn n reichstag brandenburger tor a berliner dom

  een magische verjaardag in magic kingdom

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.