BesteBloggers

Blogger

Dedeeltjes

Welkom op mijn Blog. Hier vind je alles wat wij als gezin meemaken. Rondom Gilles de la Tourette en alle ups en downs.

Noord Holland

5 volgers — 2 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Dedeeltjes heeft een artikel gedeeld in Mamablogs
  4 maanden geleden

  Alarm bellen

  alarm bellen

  Vorige week een pittige week. Met als afsluiter een heerlijke huildag op zaterdag!

  Zondag? Stelde ik voor om bij Omi langs te gaan in het bejaardentehuis. Floortje beantwoorde die meteen met JA dus met het hele gezin op de koffie bij omi. De week afsluiten met iets gezelligs samen.


  In het kort onze week.

  Zoals ik vorige week schreef hebben we verandering op stapel. Het eten gaat gelukkig weer redelijk. De nachten? Die zijn lastig. Elke nacht heeft ze een nachtmerrie en komt dan helemaal in paniek bij me in bed liggen. Gebroken nachten zorgen voor vermoeidheid overdag bij ons allemaal geloof ik.

  Dit kan zo niet langer. Dus? Aan de bel trekken. En ja daar horen gesprekken bij. 


  Gesprekken met de gemeente over mogelijkheden. Hoe kunnen we Floortje helpen te ontspannen? Maar ook voor papa en mama? Is er iemand die ons kan begeleiden in keuzes die gemaakt moeten worden? Welke richtingen moeten we op denken en ook voor de toekomst?


  Gesprek met school. Meester ziet ook dat het op school niet goed gaat. Ze gaat zichzelf pijn doen en eet niet. Ook laat ze meer tics zien op school, wat dan weer een goed teken is. Of is dat juist omdat ze het echt niet meer in kan houden. Goed ook meester maakt zich zorgen.


  Gesprek met de therapie. Hoe kunnen we haar helpen?

  En dit gesprek viel best even rauw op mijn dak. Ze had gesproken met de gemeente. Deze was erg verbaasd hoe ver wij het al gered hadden. Ze vond ons zo sterk over komen. En van de buitenkant niks te merken. Petje af voor ons. Maar. Dat is dus meteen ons ‘probleem’.

  Juist omdat het niet te zien is aan de buitenkant. Super knap maar helpt het ons? Het helpt ons sterk te houden en door te zetten, maar eerlijk is eerlijk. Een zichtbare of bekend naampje maakt de dingen een stuk makkelijker. Dan gaan er opeens wel deuren open en sta je er niet alleen voor. Goed dat stukje had ze gelukkig met behulp van de therapeute goed begrepen. Nu afwachten wat er verder uit komt.

  Ons gesprek ging verder. Wat kunnen wij als ouders. Die was makkelijk. Niks. Wat we doen doen we goed. Haar lichaam zegt idd STOP en dit is wel een grote alarm bel. Ze valt terug in de automatische piloot. Tellen. Daar word ze rustig van dus dit doet ze elke dag de hele dag door. Ze telt alles. Maar houd ook alle getallen in de gaten. De klok, de tijd, haar reken werk, en alles wat ze doet. Haar pen op pakken moet 3x of vaker tot het goed voelt enz enz. alles draait op dat moment om tellen. Daar voelt ze zich veilig bij. Verder kan er niets meer in dat koppie. Conclusie? De dingen simpel houden. Al het overbodige weg laten en dus ook niet gaan moeilijk doen over het eten. Wil ze niet? prima. Wil ze bij de computer iets eten? Prima. En zo ook met al het andere. Niet te veel plannen naast de dingen van de dag.

  En dan de vraag kan mama het nog aan allemaal? Tja die lachen we weg. Dat is toch wat je doet als mama? Je bent er voor je kind. En elke dip komen we weer te boven tot nu toe dus het gaat goed. nog even over mijn dwang gehad en dat het misschien wel een goed idee is als ik ook een diagnose krijg zodat alles officieel is. Geeft mij misschien rust. Nee hoor. Nog meer om over na te denken. Dat kan ik er niet bij hebben. Hij is onder controle dus niks aan de hand.

  Dan krijg je nog een goed bedoelde waarschuwing die eigenlijk je hart breekt. ‘Hou je in de gaten dat we de ergste piek nog niet hebben gehad? Zoals het er nu naar uit ziet gaan we nog even verder met pieken naarmate ze ouder word.’ Ok? slik. En ik maar denken dat het niet nog erger kan. Hopen dat ze het mis heeft en dat het allemaal mee valt, ergens weet ik dat ze gelijk heeft.

  Meer lezen? Kijk op mijn website  Meer van Dedeeltjes:

  standje overleven

  zwemmen in de herfstvakantie

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.