BesteBloggers

Blogger

Veusteveul

veusteveul.nl

Mijn naam is Nathalie! Naast blogger ben ik moeder, werknemer en vrijwilligster. Kortom, ik ben altijd bezig!

Wageningen

34 volgers — 24 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Veusteveul heeft een artikel gedeeld in Mamablogs
  4 maanden geleden

  Als kleine meisjes groot worden persoonlijk

  als kleine meisjes groot worden persoonlijk

  Nog een maand of vier en dan wordt onze oudste dochter tien! Een tiener in huis dus en wat voor een ééntje! We hebben samen met haar heel wat voor onze kiezen gehad en nog gaat niet alles soepel. Maar ze wordt groter, groeit eindelijk weer, begint soms was ‘puber/tiener’ trekjes te krijgen en haar spraak gaat steeds beter! Soms denk ik iets wat ik nooit had gedacht…  Als ik 100x in korte tijd ‘mama’ hoor denk ik hé, klaar… en zeg ik haar naam een aantal keer achter elkaar, dan begrijpen we elkaar weer even. Echt een jaar of vijf geleden had ik alleen maar kunnen dromen dat ze zo goed als nu zou kunnen praten. Toen durfde we er niet op te hopen, maar hé perfect gaat het nog niet maar wel steeds beter!


  Groei

  Eind vorig jaar schreef ik nog het artikel “Tweeling? Nee…“. Nog altijd krijgen we de vraag of het een tweeling is, ondanks dat ze niet meer even groot zijn!


  Onze oudste dochter is sinds vorig jaar oktober negen, ja echt NEGEN centimeter gegroeid! Van 116,4 naar 125,3 nou vooruit ik jok er dus een millimeter bij. Dat is meer als de drie jaar daarvoor bij elkaar opgeteld! Kortom, wij zijn blij dat de reden voor die groeiproblemen is gevonden en het voor nu opgelost blijkt te zijn!


  Praten

  In het verleden heb ik er al heel wat aandacht aan geschonken… onder de tekst ‘Als praten niet vanzelfsprekend is’ publiceerde ik een aantal berichten (Als praten niet vanzelfsprekend is #01, deel #02 en deel #03).


  Ze gaat op dit moment nog in groepstherapie om te leren hoe je omgaat met een dergelijk ‘probleem’, hoe kan je er het beste van maken en hoe pak je dat aan. Het werkt goed, nu is ze bijna een jaar verder en je ziet haar hierin groeien. Praten voor een groep (bijvoorbeeld in de klas) is spannend, maar ze doet het wel en durft het ook! Maar ook praktische dingen als hoe los je het op als je er even niet op komt?


  Maar boven alles, ze praat steeds meer en meer… je merkt dat het steeds makkelijker gaat!


  Tiener

  Het duurt nog een paar maanden voor ze een ‘tiener’ is en hopelijk blijft het (echte) puber gedrag nog even weg. Maar soms denk ik echt ‘Wow, waar komt dit vandaan?’.


  Een grote mond, zomaar uit het niets. Boos worden op haar zusje om niets! Stiekem en zachtjes dingen fluisteren en zich niet aan gemaakte afspraken houden, proberen over grenzen heen te gaan. Ja… het is begonnen denk ik dan!


  Nu mogen we niet klagen aangezien de jongste die grenzen al jaren opzoekt met haar zes jaar, maar van de oudste zijn we het gewoon (nog) niet gewend.


  Als je een wat groter wordend kind in huis hebt zal je het vast herkennen. Ze willen van alles! Van alles willen hebben… te pas en te onpas denken dat dingen maar kunnen en dat ze bepaalde dingen wel mogen. Helaas voor haar trappen we daar niet (vaak) in!


  Tegelijkertijd is ze nog een jong en teruggetrokken, verlegen meisje, maar soms komt de tiener (of misschien zelfs wel) beginnende puber in haar naar boven!


  Herkennen jullie dat van kinderen in deze leeftijd? 

  Meer van Veusteveul:

  hoe vaak was jij je haar

  zwemdiplomars en lechtr zwemmen

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.