BesteBloggers

Blogger

Veusteveul

veusteveul.nl

Mijn naam is Nathalie! Naast blogger ben ik moeder, werknemer en vrijwilligster. Kortom, ik ben altijd bezig!

Wageningen

37 volgers — 24 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Veusteveul heeft een artikel gedeeld in Mamablogs
  een jaar geleden

  Bloggen is stom

  bloggen is stom

  Okay, ik overdrijf… maar soms is bloggen stom! En waarom? De bijzaken, dat wil zeggen dat er naast wat jullie hier op de blog zien verschijnen er meer is dat niet altijd even leuk is. Denk aan ‘minder leuke’ mailtjes, mensen die van alles van je vinden of bedrijven waar ik niet mee wil samenwerken maar toch aan de gang blijven.


  Bloggen is mijn hobby

  Schrijven is vooral een hobby die iets of wat is uitgegroeid tot iets groters! Behalve op mijn blog schrijf ik ook voor andere en ontwerp ik zo nu en dan wat voor een vereniging of organisatie. Er komen leuke samenwerkingen op mijn pad maar ook leuke uitnodigingen. Ik denk dat het meeste dingen zijn waar een blogger alleen maar op kan hopen! Maar toch… eerst de minder leuke en daar de leuke dingen van bloggen!


  Minder leuke dingen aan bloggen

  Doorgaans is het dus echt leuk, maar soms levert het toch irritatie puntjes op!


  ♦ Bloggers onderling… ik begrijp soms niet zo goed waar de frustratie vandaan komt. Gelukkig heb ik er persoonlijk (nog) niet zoveel last van, maar zie wel steeds vaker dergelijke berichtjes voorbij komen. Daardoor ben ik soms ook ‘bang’ dat ik onbewust een blog schrijft die wellicht kan lijken op die van iemand anders..


  Gun elkaar het licht in de ogen en noem elkaar niet direct een copycat als een berichtje wat lijkt op die van jou! Er zijn veel mama/family/lifestyle blogjes en vroeg of laat komen toch dezelfde soort artikelen voorbij. Denk maar eens aan alle samenwerkingen met dezelfde opdrachtgever, ook dat lijkt soms veel op elkaar.


  Soms heb ik een artikel ingepland en zie ik bij een collega een soort gelijk bericht staan dat recent is geplaatst… dan schuif ik mijn bericht een aantal dagen op. Het is toeval dat het onderwerp en de strekking dan gelijk is, maar ik probeer wel te voorkomen dat we in elkaars ‘vaarwater’ zitten.


  ♦ Bloggen kost tijd! Het is een hobby, maar soms kost het iets te veel tijd naar mijn zin. Het bloggen doe ik als de kinderen op bed liggen, in mijn eigen tijd dus. Daarom zijn mijn foto’s niet perfect (vaak bij minder goed licht genomen) en komen er ook wel eens ‘makkelijke’ artikelen tussendoor. Met Veusteveul zou ik hele werkdagen kunnen vullen als ik dat zou willen.


  Naast bloggen, waar ik dus geen opbrengsten uit heb werk ik nog ‘gewoon’ bij een werkgever. Bloggen bestaat uit meer als alleen schrijven aan de artikelen die online komen. Er komt planning bij kijken, mail beantwoorden, social media plannen en bijhouden… kortom de intensiviteit van bloggen neemt toe en dat is soms best veel.


  ♦ Sinds ik, ik dacht eind 2015 of begin 2016 de vraag kreeg hoeveel unieke bezoekers en paginaweergaven er zijn op Veusteveul ben ik ‘verslaafd’ aan het kijken naar de bezoekersaantallen. Nu hoef ik niet de grootste te worden of te zijn, dat kan niet met mijn manier van bloggen en dat ambieer ik niet. Maar het is wel fijn om te zien dat de bezoekers aantallen groeien.


  Als ik eerlijk ben heb ik in de jaren voor dat ik dit bekeek veel ‘relaxter’ geblogd en voelde het rustiger, maar het weer op die manier doen lukt (nog even) niet.


  ♦ PR bureau, media bureau of weet ik veel wat… bloggers onderling doen in veel gevallen nogal geheimzinnig, ik vraag me dan af waarom? Zelf werk ik (nog) niet met een PR of media bureau of iets, waarom niet? Ik zou niet weten hoe ik dat moet aanpakken.


  Ik ga er maar vanuit dat als ze met Veusteveul willen samenwerken ze me wel mailen, net als dat bedrijven dat nu doen. Het klinkt ‘lui’ maar het is meer de onkunde van mij. Natuurlijk heb ik wel eens geïnformeerd hoe bloggers dat was ‘overkomen’ of hebben aangepakt maar ik krijg dan of geen reactie of een wat ‘vaag’ bericht terug waar ik niets mee kan.


  ♦ Samenwerkingen, soms krijg ik verzoeken van bedrijven die alles willen wat ik niet wil. Het onderwerp of product niet, een door hen geschreven bericht wat ik niet wil plaatsen, soort links dat ze ‘verplicht’ stellen of gewoon omdat het niet aansluit bij mij en mijn blog.


  Iedereen krijgt keurig een reactie terug, ook als ik geen samenwerking aan wil gaan met een uitleg waarom niet. In veel gevallen krijg ik een mail terug dat ze mijn eerlijkheid op prijs stellen en dan is het klaar. Soms wordt er met aanbiedingen ‘gegooid’ dat ik kan begrijpen dat bloggers er voor zwichten het toch te doen zo’n samenwerking.


  Soms krijg ik ook mailtjes terug dat ik ondankbaar ben dat ik niet wil samenwerken maar ook hele mailtjes met argumenten waarom hun voorwaarden wel perfect zijn voor mij als blogger. Geen prettige mailtjes waarbij ik denk, waar maak je, je druk om? Maar ondertussen heb ik er dus wel ‘last’ van!


  ♦ Krijg ik leuke uitnodigingen voor een event, kan ik niet omdat ik ‘gewoon’ voor mijn baas moet werken of met de kinderen op pad moet. Die kids sporten, gaan naar school en hebben zo ook hun eigen dingen waar mama’s bijdrage voor nodig is. En tja die administratie op het werk gaat ook niet vanzelf… en dan zit ik dus wel eens met mezelf in de knoop, ik wil wel uitbreiden maar er moet toch ook brood op de plank komen! Soms levert het me wat frustratie op dat ik dan niet ‘kan’ gaan.


  ♦ Reacties… ik probeer op iedere reactie te reageren die geplaatst wordt op mijn blog. Daarnaast probeer ik bij iedereen die op mijn blog reageert langs te gaan (indien ze een eigen site hebben) en te gaan lezen en reageren. Niet dagelijks maar wel met enige regelmaat.


  Wat ik jammer vind is dat er ook veel bloggers zijn die dat niet of nauwelijks doen. Ik snap dat als je 10.000 unieke bezoekers hebt en veel reacties het niet haalbaar is, maar toch! Je kan toch reageren op iemand die op jou blog heeft gereageerd en incidenteel even een blogrondje maken? Het leuke aan bloggen is doorgaans de interactie in mijn ogen!


  Leuke dingen aan bloggen

  Omdat er ook nog genoeg leuke dingen zijn aan bloggen ga ik daar ook wat puntjes van opschrijven. Vaak zijn het dezelfde punten maar dan anders bekeken.


  ♥ Schrijven… het is mijn uitlaatklep en kan er erg van genieten! Gewoon dingen op papier zetten en lekker ‘klungelen’ achter mijn laptop!


  ♥ Interactie! Eenaantal bloggers zijn er wel goed in om de interactie op gang te houden, dus hoor en wederhoor zeg maar. Een reactie, leuk en terug reageren (indien gepast) of even op de blog van de ander gaan kijken. Elkaar een beetje helpen door te linken in een leuke tag of naar een aansprekend of goed artikel. Ik hou ervan!


  ♥ Samenwerkingen, steeds vaker komen er mailtjes in mijn mailbox waar ik blij verrast van raak. Elke keer ben ik weer verbaasd dat een bedrijf met mij wil samenwerken. Ik probeer er altijd het leukste uit te halen! Vooral voor de lezers van mijn site, iets weggeven is nu eenmaal erg leuk!


  ♥ Blogcollega’s, echt veel contact heb ik niet met collega bloggers. Dit komt vooral omdat ik er zelf (te) weinig tijd voor heb. Ik word er wel blij van als ik vragen kan beantwoorden of andere bloggers kan helpen. Zolang ik er de tijd en energie voor heb zal ik dat ook vooral blijven doen!


  ♥ Leuke reacties die ik mag krijgen! Mensen die me aanspreken op straat maar ook via facebook, twitter of instagram. Blijft toch ‘bijzonder’!


  Het belangrijkste voor mij is dat ik bij mezelf en mijn blog blijf. Dat ik blijf doen waar ik me goed bij voel! Het is misschien goed om sommige mailtjes gewoon weg te gooien. Wellicht is het ook beter om sommige blogs niet te lezen en me minder te laten beïnvloeden door de cijfers achter mijn blog.


  Alleen is dat wel makkelijker gezegd als gedaan vrees ik! Maar ik ga mijn best doen… *Let it goooooo*


  Ben jij blogger? Zo ja, herken je wel wat hierin of helemaal niet?

  Meer van Veusteveul:

  hoe vaak was jij je haar

  zwemdiplomars en lechtr zwemmen

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.