BesteBloggers

Blogger

Pacuaratravel

Ijn passie is de combinatie van reizen en adventure sporten. Begin 2017 ben ik mijn reisbureau begonnen Pacuara travel.

3 volgers — 1 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Pacuaratravel heeft een artikel gedeeld
  12 maanden geleden

  Bloggen of vloggen

  bloggen of vloggen

  Zuid-Afrika, de start van mijn vlog carrière, een leuke manier om mijn bedrijf te ondersteunen.


   

  Vloggen is de nieuwste trend van informatie delen en het lijkt veel makkelijker dan het is. Met alleen een leuk kopje kom je er zeker niet. Ik heb dan ook mijn huiswerk gedaan; webinars gevolgd, artikels gelezen en andere vlogs bekeken. Na dit alles dacht ik dat ik wel een vlog zou kunnen maken. Dus vlak voordat ik weer naar Zuid-Afrika zou afreizen heb ik een goede camera gekocht, met een extra klapschermpje, voor het maken van een vlog. Voor de rest ging er dit keer een selfie stick (ook voor het eerst in mijn leven) en een statief mee.


   

  Veel dames zouden hebben gezegd “Suus, vergeet je make-up niet, voor de beste look op je vlog”. Maar dat vond ik te ver gaan. Ik ben en blijf Suzanne die van adventures houdt. Haha zie je het al voor je, in een raft boot, make-up even bijwerken voor een vlog of met panda ogen een vlog maken. Mij niet gezien, dus make-up bleef thuis. Ach scheelde weer wat gewicht in mijn rugzak.


   

  Net aangekomen in Zuid-Afrika wilde ik even lekker uitwaaien aan de kust. Tijdens een wandeling door de duinen besloot ik mijn nieuwe camera te testen. Ik zette mijn camera op een mooi stukje hout, zodat ik tussen de duinen en met de zee op de achtergrond goed zichtbaar was, voor mijn eerste vlog. Op het moment dat ik op play drukte en naar mijn positie liep viel mijn camera voorover, met de lens, het duinzand in. Daar ging mijn vlog carrière...


   

  Spaans benauwd kreeg ik het, want overal zat zand tussen. Na twee uur blazen en tikken kon ik de lens weer openen en sluiten. Dus het einde van mijn vlog carrière was nog niet in zicht. 


   

  Gelukkig, ik kon gaan vloggen dit moest goed komen. Vroeger wilde ik altijd al in het middelpunt van de camera van mijn vader staan. Die ervaring had ik in ieder geval! Uhm ja, vloggen lijkt daar totaal niet op.


  Sta je daar in Zuid-Afrika, midden in de natuur waar je volop van wil genieten, hoor je opeens een stemmetje. Een stemmetje in je achterhoofd die zegt ‘vergeet niet te vloggen’, je volgers willen zien wat je doet. Dus toen kwam de camera tevoorschijn en begonnen de andere stemmetjes in mijn hoofd. 


   

  En toen kwam het punt, wat ga ik eigenlijk vertellen? Moet het informatief zijn of grappig, willen ze mij in beeld of juist de omgeving? Na wat wikken en wegen, 3, 2, 1, play en cut. Wat ging ik ook al weer zeggen? Oke, nog een keer 3, 2, 1, voel me echt een idioot, tegen een camera praten. Cut, nog een keer en nu concentreren.


   

  Ik moet er zelf nog hard om lachen als ik de beelden weer zie. Ik moet nog wel even oefenen, maar oefening baart kunst dus we gaan door!


   

  Om dit vlog/blog kanaal goed te beginnen, een mooi vlog filmpje (zie hieronder). Oftewel een paar mooie bloopers.


  Vlog flimpje!!!


  Ohja en dan het antwoord op de vraag Blog of Vlog?


  Ik denk dat beide een sterk social media middel zijn. Met een blog kan je meer achtergrondinformatie verschaffen en met een vlog meer sfeer creëren. Plus dan weten jullie ook wie er achter Pacuara travel zit ;-)


   

  Nou ben ik benieuwd wat jullie vonden van mijn eerste blog en kleine blooper vlog! Iedere vorm van feedback/reactie is welkom! Plaats jouw reactie hieronder en vertel mij wat je van mijn blog vond!
  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.