BesteBloggers

Blogger

Backpackjunkies

backpackjunkies.nl

Hoi! Wij zijn Kenji en Rieneke, reislustig, nieuwsgierig en op zoek naar de zon. www.backpackjunkies.nl

De Wereld

9 volgers — 29 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Backpackjunkies heeft een artikel gedeeld in Reisblogs
  12 maanden geleden

  Colonial heritage trail in kuala lumpur

  colonial heritage trail in kuala lumpur

  Dit is ons derde bezoek aan Kuala Lumpur en we leren de stad steeds beter kennen. We hebben zelfs als een favoriete buurt en weten waar we lekker en goedkoop kunnen eten. Onze AirBnB is nog niet beschikbaar en onze tijdelijke hotelkamer is niet zo heel groot. Hoog tijd om te kijken wat er hier in Kuala Lumpur nog meer te doen is, zodat we even op pad kunnen. Via Google kom ik een gratis stadswandeling tegen die je op eigen gelegenheid kunt doen, de Kuala Lumpur Colonial Heritage Trail. De wandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur en neemt je mee door het koloniale hart van Kuala Lumpur.


  PocketGuide


  Deze wandeling kun je ook downloaden met behulp van PocketGuide. We hadden er nog nooit over gehoord, maar het is een superhandige app. Je kunt hem gratis downloaden in de Play Store/ App Store. Je zoekt de stad op en ziet dan automatisch welke wandeling beschikbaar zijn. Er staat eerst wat algemene informatie over de route en waar je rekening mee moet houden. Ook kun je de individuele bezienswaardigheden zien. Zodra je op het koptelefoontje klikt begint de uitleg van de route. Als je gps aanzet herkent de app wanneer je op het startpunt bent en geeft de juiste informatie. Voor elke bezienswaardigheid is er een korte audio-uitleg beschikbaar met daarbij ook gewoon de tekst en foto’s van het betreffende gebouw. Je kunt de hele route offline downloaden voor $ 4.99, maar met een datakaartje is dit niet noodzakelijk en kun je gratis gebruik maken van de app.


  Central Market


  Met de LRT gaan we richting het startpunt van de route. Als we er bijna zijn komen we op een pleintje, waar één of ander festival wordt gehouden. Ze delen gratis ijsjes uit. Ook al is het nog vroeg, gratis ijsjes gaan er altijd in. Ik vind de wandeling nu al leuk. We starten de route bij de Central Market. Het gebouw stamt uit 1888. In de jaren ’70 was het bijna gesloopt om ruimte te maken voor alle nieuwe moderne gebouwen, maar gelukkig is daar een stokje voor gestoken. In de Central Market vind je allemaal leuke kleine winkeltjes, veel kunst en souvenirtjes. Ook zitten er wat restaurantjes.


  Aan de zijkant van het gebouw staan ook nog wat kraampjes, de Kasturi Walk. Hier vind je vooral eetkraampjes met lokale specialiteiten in combinatie met souvenirtjes en natuurlijk de selfie-sticks. Dit soort marktjes zie je in Azië heel veel en de sfeer die er hangt is altijd erg leuk. Het is ook nog niet superdruk, dus we lopen op ons gemak er even tussendoor.


  Meer van Backpackjunkies:

  afkoelen in cameron highlands

  berlijn n reichstag brandenburger tor a berliner dom

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.