BesteBloggers

 • Tijdlijn
 • Fabiangijze heeft een artikel gedeeld in lifestyleblogs
  een jaar geleden

  Dan zie ik mij zelf ineens als kleine jonge

  dan zie ik mij zelf ineens als kleine jonge

  Gekke foto hé. Eigenlijk is deze foto door een grapje ontstaan. Om mijn moeder te irriteren zetten ik al ons fruit recht op. Ineens bleef ik naar deze twee peren en de kiwi kijken. Gek genoeg deed het iets met mij. Ik werd er stil van en droomde in eens terug naar vroeger. In eens liep ik als klein kindje hand in hand met mijn ouders in het bos. Het hielt mij zo bezig dat ik deze foto heb gemaakt en er deze blog post over moest maken.


  Gelukkig kan ik de laatste tijd goed nadenken over het verleden. Dit is vroeger wel eens anders geweest. Tegenwoordig probeer ik af en toe er juist even bij stil te staan. Dit keer was dat niet de bedoeling, maar het zorgde wel voor een mooi beeld. Toen de problemen nog niet echt door waren gedrongen bij mij leek alles heel mooi en lief te verlopen. Wij hadden vaak kleine gezinsmomenten. Als het even kon dan gingen we naar het strand en/of naar het bos. Dit soort uitjes vond ik altijd helemaal geweldig. Lekker los rennen, van alles even beet pakken, stoer naast papa tegen een boom plassen of in eens in een hoge boom klimmen.


  Sommige dingen zijn mij echt heel sterk bij gebleven. Zo weet ik één zin nog heel goed te herinneren. Die zin ging als volgt: ene, tweeën hoppakeje. Het gevolg van deze zin zou ik nooit vergeten. Mijn voeten vlogen boven de grond en ik werd even heen en weer geslingerd door mijn ouders. Dit vond ik altijd prachtig. Mijn sterke papa en mijn lieve moeder waren gewoon mijn lopende schommel. Schommels waren geweldig, dus hun ook. Waarschijnlijk vonden hun spieren het iets minder leuk, maar mijn lach maakte alles weer goed. De warme gevoelens van toen voelde ik gewoon weer even. Het waren een paar seconde, maar het beeld deed mij echt goed. Nee, ik mis mijn vader niet, maar zulke momenten mis ik soms wel eens.


  Het is toch bizar dat drie stukken fruit mij even terug kon slaan. Nou weet ik dat beelden, geluiden en gedachtes je heel veel konden laten zien, maar dit had ik nog nooit eerder mee gemaakt. Het deed mij oprecht een beetje pijn om ze weer terug te leggen. Het plaatje klopte in mijn hoofd helemaal. De kleine zachte kiwi staat voor het kleine onwetende jongetje, de dikke peer stond voor mijn sterke vader en de slanke mooie peer voor mijn moeder. Ja, dit zou ik normaal ook heel ver gezocht vinden, maar laat mij ook eens gek denken......

  Meer van Fabiangijze:

  19 jaar geworden en de voorrondes van het beste brein

  wat ben ik blij met mijn vrijheid

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.