BesteBloggers

 • Tijdlijn
 • Fabiangijze heeft een artikel gedeeld in lifestyleblogs
  een jaar geleden

  De eenzame oudjes

  de eenzame oudjes

  Vorige week zondag moest ik weer bij mijn omaatje slapen. Nou zeg ik moest alleen, omdat het ook echt zo was. Ik kon anders nooit op tijd op de set zijn van Penoza. Als ik daar dan op een zaterdag avond laat kom en ik zie haar daar zo zitten, breekt mijn hartje wel een beetje. Daar wordt je dan zo oud voor. Het kleine mensje ziet bijna niks meer en probeert toch iets mee te krijgen van een tv programma. Als ze mij dan binnen hoort komen springt ze al half vanuit haar stoel. De laatste paar jaren heeft ze het niet echt makkelijk gehad. Ze zag onze leed en ze kreeg zelf ook een hoop te verwerken. Dat ik haar dan op deze manier blij en trots kan maken maak mijn dag alweer goed.


  Nou kan de familie helaas dit jaar niet bij elkaar zijn. Daar baal ik zelf enorm van, maar het is even niet anders. Toch ben ik wel ontzettend blij dat mijn omaatje bij ons komt eten. Ik zou het geen fijn gevoel vinden als ze in haar eentje deze dagen moest door brengen en ik haar lach niet zou zien. Ondanks alles doet ze dat namelijk wel nog. Ze loopt de laatste tijd wel meer te mopperen dan vroegen, maar dat begrijp ik wel. Je zit steeds meer mensen om je heen weg vallen en 9/10 keer moet je het toch in je eentje redden. Als wij haar dan op deze manier blij en gelukkig kunnen maken is mijn kerst al perfect.


  Alleen kijk ik ook altijd graag om mij heen. Sommige bejaarden mensen zitten dagen lang naar buiten te kijken en hebben echt bijna niemand meer. Die beelden en gedachtes doen mij echt pijn. Als ik iemand dan tegen kom in haar verzorgingshuis maak ik altijd even een babbeltje met hun. Soms zie je echt zo’n persoon een beetje schrikken. De mooiste vraag wat ik kreeg was zondag toch wel: ‘’ heb je het echt tegen mij?’’. De man was al een tijdje alleen en zag vrij wel niemand meer. Je zag hem gewoon opbeuren toen hij even een gesprekje met iemand had. Zijn blik hield mijn gedachtes heel lang vast. Wat voor verhaal zou er nou achter hem verschuilen en waarom is hij nou eigenlijk zo alleen. Het kan natuurlijk zijn dat hij enig kind is en nooit een relatie heeft kunnen opbouwen. Tijdens die gedachtes sprong ook weer even een project door mijn hoofd heen.


  PostNL had bij ons een kerstkaartje in de brievenbus gegooid. Ze vroegen of je die naar iemand wilde sturen. Het kon naar een kennis, maar als je dat niet wilde vroegen ze je om het naar het ouderenfonds te sturen. Nou wilde ik dat sowieso doen toen ik die kaart had gelezen, maar waarom ook eigenlijk niet meer. Ik moest toch nog kerstkaartjes en postzegels kopen. Elke postzegel die ik over zou houden, zou hopelijk een blij ouderen op gaan leveren. Nou doe ik dit soort dingen altijd vrij laat in de avond en plaatst ik het meestal op Twitter. Tot mijn verbazing leverde dit een kort gesprekje op met het ouderenfonds. Blijkbaar zijn dat net als mij avondmensen.

  Nou ben ik druk opzoek naar mooie doelen waar ik iets voor kan betekenen. Ik wil volgend jaar mijn blog meer gaan gebruiken voor dit soort doelen. Mijn blog is ontstaan om mensen te steunen en te helpen. Nou lukt dat aardig goed, maar ik zou ook fysiek meer willen doen voor andere. Tijdens het gesprek vroeg ik dan ook of ik niet een keertje langs kan komen. Hier uit kreeg ik een email adres die ik sowieso binnenkort even ga mailen. Nou heb ik het eigenlijk al reten druk, maar ik wil hier voor echt meer tijd voor vrij maken. Het doet mij goed, maar ook een hele boel andere mensen. Natuurlijk snap ik dat het niet een lang zullen ze leven avontuur gaat worden, maar het lijk mij een mooie uitdaging. De meeste mooie verhalen zijn te vinden in bejaarden te huizen. Nou zoek ik altijd naar mooie verhalen waar je iets van kan leren. Tijdens het helpen en vermaken van de oudjes hoop ik echt een boel van dit soort verhalen te horen en een hoop te leren.....

  Meer van Fabiangijze:

  19 jaar geworden en de voorrondes van het beste brein

  wat ben ik blij met mijn vrijheid

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.