BesteBloggers

Blogger

Mamapraatjes

Mama Praatjes is hét platform vol praatjes over de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Praat je gezellig mee?

9 volgers — 23 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Mamapraatjes heeft een artikel gedeeld
  9 maanden geleden

  Drinken mee naar school 2 gezonde alternatieven

  drinken mee naar school 2 gezonde alternatieven

  Een tijdje geleden heb ik een heel interessant artikel gelezen, waaruit blijkt dat kinderen pakjes drinken mee naar school nemen die nog steeds teveel suiker bevatten. Uit onderzoek van het Voedingscentrum gaat het voornamelijk over pakjes vruchten-en zuiveldranken. Volgens hen is het ten allen tijde beter om water en thee te drinken.


  Als ik zo vriendelijk mag zijn om mijn mening te geven, ben ik het met het Voedingscentrum eens. Vruchten-of zuiveldrank bevat gemiddeld zo'n 200 calorieën per glas. Dat is echt heel veel, als je nagaat dat zo'n glas binnen 3 seconden leeg gedronken is. Ik zeg ook altijd: 'je kan calorieën beter eten dan drinken'. Zo geniet je er dubbel van.


  Maar om even terug te komen op de hoeveelheid suiker die een pakje drinken bevat. Wist je dat een pakje appelsap maar liefst 5 klontjes suiker bevat en een pakje vruchtendrank met zuivel 6,5 klontjes? Ik wist dat er in zulke drankjes suiker zaten, maar zoveel?!


  Het goede nieuws dat ik in het artikel las was dat er momenteel op 290 basisscholen in Nederland alleen nog maar water gedronken wordt. Daarnaast doen er in totaal 910 basisscholen mee aan projecten waar gezond leven centraal staat. Wel wordt er zich binnen het onderzoek afgevraagd of de verantwoordelijkheid omtrent dit onderwerp bij de scholen ligt of bij de ouders van het kind. Persoonlijk denk ik dat de verantwoordelijkheid bij de ouders ligt maar dat scholen een goede bijdrage kunnen leveren aan bewustwording omtrent voeding.

  Meer van Mamapraatjes:

  mijn kind wil niet naar bed 5 praktische tips

  5 kindvriendelijke wintersportplaatsen

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.