BesteBloggers

Blogger

Mamapraatjes

Mama Praatjes is hét platform vol praatjes over de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Praat je gezellig mee?

9 volgers — 23 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Mamapraatjes heeft een artikel gedeeld in Mamablogs
  9 maanden geleden

  Echtscheiding en kinderen de emotionele gevolgen

  echtscheiding en kinderen de emotionele gevolgen

  Ieder huisje heeft zijn kruisje, zeg ik altijd. Hoe gelukkig een gezin ook is, er zijn momenten waarbij ouders het niet altijd met elkaar eens zijn. Maar wat als het zo hoog oploopt, waardoor ouders besluiten uit elkaar te gaan?

  Wist je dat er jaarlijks circa 70.000 thuiswonende kinderen een echtscheiding van de ouders meemaken? Ik schrik hier best wel van....


  Een echtscheiding en kinderen: het is een nachtmerrie van ieder kind. Het raakt in één klap zijn veilige en vertrouwde thuis kwijt. De kinderen van Vila Pinedo die deze brief aan alle gescheiden ouders hebben geschreven, omschrijven hun gevoel ten gevolge van een echtscheiding als volgt:


  "Een scheiding voelt als een veilig huis dat ineens helemaal verbouwd wordt. Muren eruit, nieuwe vloerbedekking, ander behang"


  Een echtscheiding is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Dit kan grote emotionele gevolgen hebben voor het kind. Het Nederlands Jeugd Instituut beschrijft in een artikel alle mogelijke gevolgen van echtscheiding op het kind in de leeftijd 0-20 jaar. In dit artikel benoem ik vier van deze gevolgen en ga ik hier dieper op in.

  Meer van Mamapraatjes:

  mijn kind wil niet naar bed 5 praktische tips

  5 kindvriendelijke wintersportplaatsen

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.