BesteBloggers

Blogger

Ongezouten

Ik heb een ongezouten mening en neem geen blad voor mijn mond. What you read is what you get.

6 volgers — 0 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Ongezouten heeft een artikel gedeeld in lifestyleblogs
  een jaar geleden

  Gezond bewust

  Het nieuwe jaar is van start gegaan. Vooral in deze maand staat gezond en bewust leven in de meeste levens centraal. Wat goed! Ik ben namelijk wel fan van biologisch en bewust eten. Eten zonder pakjes en zakjes en nadenken over wat en hoe veel je eet. Dat wil echt niet zeggen dat ik alleen maar groenvoer eet. Nee in tegendeel. Vegetarier of veganist zal ik NOOIT worden. Het stukje vlees op mijn bord is mij dierbaar. Maar wel bewust gekocht. Ook betekend mijn bewuste kijk niet dat ik geen chocola of chips eet. Maar wel met mate. Een leven zonder chocola is gewoon onmogelijk. Of nou ja dat weiger ik. 

  De bewuste mensen zijn vaak ook aan het sporten. Dat doe ik (nog) niet. Maar bewegen is uitteraard goed voor je gezondheid. 

  Bewuste mensen willen ook minder plastic. Goed idee want plastic is lelijk. Ook al zijn de vervangers vaak erg duur. Voordeel van minder plastic of verpakkingsmiddellen is dat we ook minder van deze artikelen weggooien op straat. Want plastic wordt heel slecht opgenomen door de natuur. Dat duurt jaren. Zonde vooral als je denkt dat vele dieren jaarlijks overlijden door vuil wat we 'zomaar op de grond of in zee' gooien. En waarom, omdat we lui of laks zijn. Als wij wereldverbeteraars willen zijn moeten we bij ons zelf beginnen. Of zie ik dat nou verkeerd?

  mijn mening over roken en voedselbanken is redelijk bekend als je mijn blogs hebt gelezen. Maar ik, mindfulle zeur met ongezouten mening, heb een volgende 'norm' gevonden waar ik mij niet in kan vinden....(trommelgeroffel).... vuurwerk. 

  Wat vind ik het prachtig om om 12 uur van vuurwerkshows te genieten. Binnen achter het raam. 

  Maar eerlijk is eerlijk. Ik ben geen vuurwerk fan. Waarom veel geld betalen voor iets wat je de lucht in knalt? Iets wat je dodelijk kan verwonden of voor het leven kan verminken. Sommige gezinnen kopen soms voor honderden euro's aan vuurwerk! Ik ben verbijsterd!

  dan heb ik het nog niet eens over het illegale vuurwerk of het irritante geknal voor en na oud en nieuw van jochies die stoer denken te zijn. Er zijn altijd een paar van dit soort 'rundjes' die het vuurwerk stunten nooit zullen vergeten door blijvende herrinneringen in de vorm van littekens en dergelijke. Ondanks alle voorlichting zie je deze jochies (maar ook volwassennen) niet lopen met veiligheidsbrillen, geen aamsteeklontjes gebruiken en illegaal vuurwerk kopen.

  illegaal vuurwerk, wat begrijpen we niet aan het woord illegaal? Het heet niet voor niets zo. Het is namelijk een product dat niet betrouwbaar wordt geacht. Waarvan de herkomst niet kan worden vastgesteld of waarvan is vastgesteld dat de herkomst niet goed is. 

  Toch achtten veel kinderen,pubers,volwassennen zich kundig genoeg om met dit soort 'bommen' te spelen. 

  Dus schieten wij met oud en nieuw miljoenn euro's aan vuurwerk in de lucht. Zinloos als je het mij vraagt. Met dit geld kunnen we goede doelen steunen of sparen. Piet graaicultuur (lees mijn blog minima) die altijd zijn handjes ophoudt met sigaret in zijn mond schiet ook vuurwerk in de lucht, ik kan niet verklaren hoe hij er aan komt. 

  En dan hebben we vuurwerk afval. Dat laten we dan weer op straat liggen. Ook de mensen die 'bewust' leven doen niks. Het is vies om op te ruimen. Of we zijn lui en laks.

  dieren en planten krijgen deze giftife stoffen binnen. De natuur moet jaren doen deze rotzooi op te ruimen. Zinloze rotzooi wat geldverkwist.

  gevaarlijk rotzooi wat omstanders en kinderen kan verminken. 

  Gevaarlijke rotzooi die mensen thuis bewaren zelfs soms voor het volgende jaar. Mensen in je woonwijk bijvoorbeeld. Vind je dat een veilig idee?

  Ik pleit voor gemeentelijke vuurwerk shows en het verbieden van particulier vuurwerk. 

  Veiliger bewuster goedkoper en minder verminkingen. 

  Je bent een rund als je met vuurwerk stunt!


  Meer van Ongezouten:

  fodmap

  de geboorte van multimedia kinderen

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.