BesteBloggers

Blogger

Charlotte

charlottebax.nl cherrycharlie.nl

Muziek & business blogger @ charlottebax.nl // DIY & lifestyle blogger @ cherrycharlie.nl

Enschede

16 volgers — 4 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Charlotte heeft een artikel gedeeld in Healthblogs
  een jaar geleden

  Homemade natuurlijke antibiotica

  homemade natuurlijke antibiotica

  Heb jij ook wel eens zo’n verkoudheid die maar blijft hangen? Je voelt je na een paar dagen stukken beter, net als na iedere verkoudheid, maar die nare hoest blijft hangen.


  I feel you! Zelf heb ik daar ook meestal 1x per winter wel last van. En dan vooral op een moment dat het totaal niet uitkomt, zoals wanneer er een concert op de agenda staat.


  Sinds ik kinkhoest heb gehad op mijn 9e, zijn mijn luchtwegen altijd gevoelig geweest. Iedere verkoudheid die ook daadwerkelijk doorzet (ondanks het feit dat ik een half net mandarijnen per dag wegzet wanneer ik het voel aankomen) draait uit op langdurig gerochel, bronchitis, of soms zelfs een longontsteking. Ik weet niet hoe het komt, maar kennelijk is mijn keel een comfortabele plek voor bacteriën. Iets té comfortabel, naar mijn zin.


  Bij een longontsteking krijg je direct antibiotica voorgeschreven, die je significant other dan zondagochtend om 7 uur bij de apotheek in het centrum 5 kilometer verderop mag gaan ophalen, want als je om half 6 ‘s ochtends belt, is die toko natuurlijk niet open. (Hee, apothekers moeten soms ook slapen!)


  Mocht je het stadium van longontsteking nog niet bereikt hebben, maar erger je je wel helemaal de pleuris (haha, see what I did there?) aan die hoest? De dokter kan er niet zoveel mee, pas als je langdurig loopt te hoesten (6+ weken) of wanneer je er koorts en dat soort narigheden bij hebt. Hoestdrank, Strepsils en dropjes verzachten wel je keel, maar ruimen die comfortabel genestelde bacteriën niet op.


  [...]

  Meer van Charlotte:

  super epic quintuple chocolate cupcakes

  behind the scenes

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.