BesteBloggers

 • Tijdlijn
 • Joepsatijn heeft een artikel gedeeld in Muziekblogs
  een jaar geleden

  In de ban van leonard cohen

  in de ban van leonard cohen

  In de ban van Leonard Cohen


  In de ban Van Leonard Cohen

  Ik kende Leonard Cohen eigenlijk alleen van nummers als Halleluiah, Susanne en Take This Waltz. In het radioprogramma De Sandwich werden ook regelmatig nummers van hem gedraaid. Naarmate ik vaker nummers van hem voorbij hoorde komen, raakte ik steeds meer gefascineerd door zijn muziek en zijn markante stemgeluid. Het leidde omstreeks 2002 tot de aanschaf van het album The Essential Leonard Cohen, die ik voor mijn verjaardag kreeg als ik me goed herinner. Op zijn latere albums na de milenium wisseling, werd zijn toon deprimerender en was het niet zozeer zingen maar meer wat ik maar even 'sprekend zingen' zal noemen, soms ook fluisterend zingen. Afgelopen jaar, 2016 dus, overleed Cohen's vrouw en werd Cohen ook wat depressiever en hoefde het allemaal niet meer zo. Zijn cirkel was rond, hij was klaar met zijn leven. Kort voor zijn dood afgelopen jaar verscheen zijn laatste album You Want It Darker, waarin Cohen zijn laatste muzikale kunststukje ten gehore brengt. Ik heb met de rillingen over mijn rug en het kippenvel op mijn armen en af en toe met betraande ogen het album vanmiddag beluisterd. Als bewonderaar en fan van Cohen's muziek is dit laatste album echt een muzikale parel!

  Met dank aan mijn vriendin. Van haar kreeg ik afgelopen kerst Cohen's laatste album waarin Cohen zijn laatste muzikale kunststukjes ten gehore brengt. Maar dat is natuurlijk voor iedereen persoonlijk hoe je erover denkt.

  Ik reis naar het licht

  Ik zeg tot ziens

  Eens was ik een heldere ster

  Nu ben ik een vallende ster

  Ik kom te laat bij mijn stamkroeg

  De bar is gesloten

  Ik speel een beetje gitaar

  Ik heb het opgegeven

  Er is niets meer tussen jou en mij

  Ik sta hierin niet alleen

  Ik reis naar het licht

  Welterusten, welterusten mijn vallende ster

  Ik denk dat je gelijk hebt

  Ik weet dat je gelijk hebt

  Over de blues

  Je leeft je leven

  Je kunt niet kiezen, je zou nooit kiezen

  Ik ben gewoon een idioot

  Een dromer die vergeet te dromen

  Over jou en mij

  Ik sta hierin niet alleen

  Maar als de weg ooit weer naar jou leidt

  Moet ik je vergeten

  Ik moet vergeten dat we vrienden waren

  Het zal nooit meer hetzelfde zijn

  Ik reis naar het licht

  (Vertaling van Leonard Cohen's nummer Traveling Light)

  Leonard Cohen - 1934 - 2016

  Meer van Joepsatijn:

  traumars te lijf mamio 5 reportsge

  ammo baba voetbal irak sport

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.