BesteBloggers

Blogger

Babyenkinderwereld

Baby en Kinderwereld is de webshop voor de leukste babykamers, kinderkamers, Disney kamers, Combi,- Retro en Tweeling ki

Den Haag

11 volgers — 1 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Babyenkinderwereld heeft een artikel gedeeld in Mamablogs
  8 maanden geleden

  Kinderwagen kopen denk eerst aan je kindje

  kinderwagen kopen denk eerst aan je kindje

  Bij het kopen van een kinderwagen staat je baby altijd op nr 1. In dit artikel leggen we uit waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan het formaat van de reiswieg!


  Kinderwagen kopen? Denk eerst aan je kindje!

  Je wilt een kinderwagen kopen. Uiteraard heb je je lijstje met voorkeuren klaar en ben je er helemaal uit waar jouw ideale kinderwagen aan moet voldoen. Wat ons opvalt is dat er door ouders bij het kopen van een kinderwagen meer gekeken wordt naar wat handig en makkelijk is voor hun zelf in plaats van naar wat ideaal is voor hun baby. Bovenaan het lijstje staan bijvoorbeeld dingen als licht gewicht, compacte afmetingen, klein & makkelijk inklapbaar, gebruiksvriendelijkheid, design en makkelijk & licht te manoeuvreren. Zonder twijfel zijn dit belangrijke punten, je moet er uiteindelijk toch zo'n 3 jaar mee lopen en misschien wil je de kinderwagen ook nog gebruiken voor een volgend kindje. Deze punten zijn dus allemaal heel logisch. Het enige wat wij niet logisch vinden is dat er niet veel aandacht besteed word aan het formaat van de reiswieg. Hieronder leggen we je hier graag meer over uit.


  Waarom een kinderwagen met ruime reiswieg?


  Wanneer je zwanger bent van je eerste kindje is alles nieuw en spannend. Je beland ineens in een nieuwe wereld. Yup, welkom in het "baby melkwegstelsel". Zonder navigatie, aanwijzingen, routekaart of enige andere vorm van houvast ga je op ontdekkingsreis. Het één lijkt nog mooier en beter dan het andere. Maar wanneer je zwanger bent van je eerste weet je nog niet precies wat je kan verwachten. Je krijgt een lieve, kleine, schattige baby. Dat staat vast. Maar weet je ook hoe snel jouw baby groeit in het eerste jaar? Heb je daar weleens bij stil gestaan? Wanneer het antwoord nee is, wordt het tijd om daar meer over te weten te komen. Het is namelijk als je het ons vraagt belangrijke informatie bij het uitkiezen van een kinderwagen aangezien het het beste is wanneer je je baby de eerste 6 maanden in de reiswieg vervoert.


  Hoe snel groeit een baby dan hoor ik je bijna denken? Een baby groeit in de eerste 3 maanden ongeveer 3 cm per maand en daarna tot een jaar ongeveer 2 cm per maand. Dus stel dat je baby geboren wordt met 50 cm. Dan is je baby ongeveer 59 cm na 3 maanden en 65 cm na 6 maanden. Om de comfort van je kindje te garanderen word er aangehouden dat je baby ongeveer 15 cm ruimte over moet hebben in de lengte. Dan heeft hij of zij nog ruimte over boven het hoofdje en onder de voetjes en ligt je baby niet in de kinderwagen als een sardientje in blik. Dit alles bij elkaar genomen betekent met een baby die bij de geboorte 50 cm was dat je een reiswieg nodig hebt van minimaal 80 cm (binnenmaat reiswieg). Maar wat nu als je baby een groeispurt krijgt of groter is dan 50 cm bij de geboorte? Dit is dus heel belangrijk om over na te denken en om mee te nemen in je beslissing bij het kopen van een kinderwagen. We zien en horen het zo vaak dat baby's na 3 a 4 maanden niet meer in een reiswieg passen en dat ze dan al de wandelwagenstoel moeten gaan gebruiken terwijl dat helemaal nog niet goed is wanneer een baby nog niet zelfstandig rechtop kan gaan en blijven zitten.  Verlies nooit het doel van een kinderwagen uit het oog bij het kiezen. Natuurlijk zijn er tal van geweldige eigenschappen en functies die heel handig en makkelijk zijn voor jou als ouder maar je moet nooit vergeten dat een kinderwagen nog altijd is ontworpen om je baby makkelijk en comfortabel te vervoeren. De veiligheid en comfort van je baby is dus altijd wat op de eerste plaats hoort te staan. Hopelijk levert dit bericht een positieve bijdragen bij het kopen van jouw kinderwagen.


  Op Baby en Kinderwereld.nl vind je een rijk assortiment kinderwagens die genoeg ruimte bieden voor je baby, alles in huis hebben om het jou als ouder zo makkelijk mogelijk te maken en die gesierd gaan met mooi en smaakvol design. Ontdek het hier!  https://www.baby-en-kinderwereld.nl/kinderwagen/

  Meer van Babyenkinderwereld:

  tips voor de aanschaf van tweeling kinderwagens

  baby kinderwagen stijl of functie

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.