BesteBloggers

Blogger

Backpackjunkies

backpackjunkies.nl

Hoi! Wij zijn Kenji en Rieneke, reislustig, nieuwsgierig en op zoek naar de zon. www.backpackjunkies.nl

De Wereld

9 volgers — 29 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Backpackjunkies heeft een artikel gedeeld in Reisblogs
  4 maanden geleden

  Little adamrs peak n ella

  little adamrs peak n ella

  We lopen vanaf het station via het stadshart van Ella naar ons nieuwe tijdelijke onderkomen. Dat Ella echt een stadje is gericht op de toerist is meteen duidelijk, we hebben nog nergens in Sri Lanka zoveel buitenlandse restaurantjes op een rij gezien. Het is wel een heel gezellig centrum en we voelen ons gelijk thuis. Ook kun je hier net als in Haputale goed merken dat je in een berggebied verblijft, het is een stukje koeler dan bijvoorbeeld Kandy of Negombo. Ons guesthouse zit net buiten het centrum op een heerlijk rustig plekje. Er zijn ook geen andere gasten, zodat we de gedeelde woonkamer en eettafel tot onze eigen beschikking hebben. Hier kunnen we de komende dagen heerlijk tot rust komen.


  Little Adam’s Peak

  Een paar kilometer buiten het centrum van Ella vind je Little Adam’s Peak. Deze berg is vernoemd naar Adam’s Peak in de buurt van Nuwara Eliya, omdat het een vergelijkbare vorm heeft. Adam’s Peak slaan wij over in verband met de moeilijkheidsgraad, 5500 treden naar boven én beneden is iets te veel voor mijn knie. Maar Little Adam’s Peak schijnt ook erg mooi te zijn, dus gaan we die beklimmen. We hebben in het dorpje één van de weinige scooters op de kop weten te tikken en dus rijden we tot aan de parkeerplaats onderaan de toegang tot Little Adam’s Peak. Vanaf hier begint de wandeling, ook al is dit slechts de toegangsweg.


  We beginnen natuurlijk weer lekker vroeg, want ook al is het hier iets koeler, het zonnetje doet toch echt wel goed zijn best. We hebben hier al een prachtig uitzicht op Ella Rock en dan zijn we nog niet eens zo hoog, dat beloofd veel goeds. Op de weg naar het echte startpunt komen we verschillende locals tegen die een graantje mee proberen te pikken. Zo zien we een man zitten met een cobra, staat een andere vrouw met haar kind geld te vragen voor foto’s en weer een andere vrouw vraagt gewoon om geld. Tja, je kunt het ze ook niet echt kwalijk nemen.

  Meer van Backpackjunkies:

  afkoelen in cameron highlands

  berlijn n reichstag brandenburger tor a berliner dom

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.