BesteBloggers

 • Tijdlijn
 • Gerardkempers heeft een artikel gedeeld in Foodblogs
  10 maanden geleden

  Lunch delft op een historische locatie

  Nederland kent veel historische oude steden. Een daarvan is Delft, wat met zijn geschiedenis teruggaat tot het jaar 1050. Delft zal in deze eeuw dus nog zijn duizendste verjaardag vieren! Het is bizar om je voor te stellen hoe oud deze nederzetting dus is. Wie een rondje loopt door de binnenstad, zal het historische karakter van de stad zeker in zich op nemen. Het is heerlijk om de tijd te nemen en de sfeer te proeven van deze oude stad, maar op den duur zal een rommelende maag je ervan weerhouden om nog een stap te zetten. Wie aankomt op de beestenmarkt, kan bij Belgisch Biercafé Belvédère aanschuiven voor een lunch Delft. Een typische Delftse lunch, die je kunt opeten op een historisch plein.


  Beestenmarkt

  Daar waar Belgisch Biercafé Belvédère nu is gevestigd is aan de Beestenmarkt. Tot enkele tientallen jaren geleden werd hier wekelijkse een markt gehouden voor de verkoop van vee. Vandaar de naam Beestenmarkt. Boeren uit de wijde omtrek van het Westland kwamen naar Delft gereisd met een voettocht in de hoop hun vee te kunnen verkopen aan een handelaar of slachterij. Deze markt heeft nog lang aangehouden toen het ook publiek trok. Nadat de veemarkt verdwenen is, heeft het plein nog een tijdje dienst gedaan als parkeerplaats. Daar waar je nu zit voor een lunch Delft is een wijde historie aan vooraf gegaan.


  Klooster

  Op deze plek heeft namelijk ook nog een klooster gestaan. In 1449 is er een klooster gebouwd door de franciscanen. Na de Beeldenstorm in 1566 wordt het klooster geplunderd en raakt het zwaar beschadigd. De monniken wijken uit naar een ander klooster, zodat dit gebouw enigszins gerestaureerd kan worden. Als de stad uiteindelijk eind zestiende eeuw kiest voor het protestantisme, worden alle katholieke gebouwen onteigend en wordt er besloten om het toch al vervallen klooster te slopen.


  Lunch Delft

  Daar waar Belgisch Biercafé Belvédère nu dagelijks een lunch Delft serveert, heeft de historie van Delft gefloreerd. Wil jij ook genieten van een opperbeste lunch Delft, reserveer dan snel bij Belgisch Biercafé Belvédère.


  Meer van Gerardkempers:

  gaaf feest geven

  landscaping belangrijker dan we denken

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.