BesteBloggers

 • Tijdlijn
 • Marlies heeft een artikel gedeeld in Beautyblogs
  7 maanden geleden

  Matcha karite review voor alle green beauties

  matcha karite review voor alle green beauties

  Ik ben dol op groene cosmetica. En nee, ik bedoel daarmee niet perse de kleur groen. Ik bedoel cosmetica die dierproefvrij is, zonder verkeerde parabenen en andere chemische stoffen die een crème smeerbaar maken. Ik houd van puur natuur, transparantie van ingrediënten en van producten die je huid mooier maken. In dit artikel de Matcha Karite review voor alle green beauties onder ons!  Matcha Karite review

  Ik heb de Matcha Karité getest gedurende vier weken. De eerste drie was ik gewoon thuis en de laatste week was ik op Ibiza, waar op dat moment een hittegolf heerste. Tijdens de drie weken thuis deed ik hem alleen ’s nachts op. Op Ibiza heb ik hem ook gebruikt als dagcrème, als body crème en tegen muggen, dankzij de citronella in het product.  Wat is Matcha Karité?

  Karité of Shea boter is een cosmetisch natuurlijk product met helende eigenschappen, waarvan het gebruik al eeuwenoud is. De boter wordt gewonnen uit een noot die groeit op de Afrikaanse Savanne van een boom die de boom des levens wordt genoemd.
  Matcha komt uit Japan en is gemaakt van de bladeren van de groene thee plant.  Matcha bevat een hoog gehalte aan antioxidanten, waardoor dit product als zeer gezond wordt beschouwd.  Product details

  De groene pasta ziet er lekker smeuïg uit. De citronella is redelijk sterk aanwezig, maar na het opsmeren vervliegt dit na een paar minuten. De boter is vettig, maar trekt wel in de huid. Mijn gezicht is lekker soepel en zacht. Ik heb hem vooral gebruikt in de avonden na het douchen of na een warm bad. Mijn huid is dan wat droger en dan is deze vettige crème erg lekker om te smeren.
  In het begin heb ik hem dus alleen gebruikt als dagcrème, omdat het even duurt voordat de crème intrekt en je moet wachten om de rest van je make up te doen. Op Ibiza was het te warm voor make-up en heb ik hem juist wel gebruikt. Ik vind de geur lekker fris en na een dag zon en een nacht zweten is deze boter crème toch wel even lekker hoor!
  Op sommige delen van mijn gezicht, zoals mijn wangen wordt hij snel opgenomen. Ik merk dat mijn voorhoofd en kin wat langer vettig blijven. Als je van jezelf al een vette huid hebt of een vette T zone, gebruik deze dan alleen ’s nachts. Na een uurtje was bij mij de crème geheel in mijn huid ingetrokken.  Ingrediënten

  ♥ karité boter (shea boter)
  ♥ kokosboter
  ♥ matcha-thee
  ♥ geranium
  ♥ jeneverbes
  ♥ macadamia-olie
  ♥ bittersinaasappel
  ♥ citronella  Hoe gebruik je de Matcha Karite?

  Neem een klein beetje, ter grootte van een erwt en verdeel deze over je gezicht. Smeer naar verhouding iets meer op de delen die wat extra vet kunnen gebruiken. Ik adviseer deze crème vooral als nachtcrème. Het is een vettige boter crème die je huid net even dat beetje extra voeding geeft gedurende de nacht. Ik verwacht dat hij ook ideaal zal zijn in de winter bij hele koude omstandigheden om zo je huid verzorgd, soepel en gehydrateerd te houden.
   


  Muggen en Ibiza

  Even terug naar Ibiza. Onze lieve vrienden hielden een intieme trouwceremonie op Ibiza en ik mocht daarbij aanwezig zijn. Hoe gaaf is dat! Aan het strand op een prachtige locatie op een bijzonder mooie dag met vrienden en vriendinnen. Wat een droom!
  Op Ibiza was het warm! Ik ben in totaal een weekje geweest, want tja als ik dan toch naar Ibiza ga dan minimaal een week. Wat minder leuk was, waren de muggen. Ze moeten mij altijd hebben. Vooral na een gezellig avondje tafelen zitten mijn benen vol met bulten. Niemand had er last van. Ik kreeg last van die hele grote bulten, die een aantal dagen blijven hangen. Soms heb ik deze licht allergische reactie op muggensteken.
  Na een paar nachten ben ik de dagcrème daarom op mijn been gaan smeren. Ik besefte me dat ik vroeger altijd citronella opsmeerde voor het slapen gaan op vakantie als kind. Waarom probeer ik dit nu dan niet met de crème waarin citronella zit verwerkt. Met 100% zekerheid kan ik het niet zeggen, maar ik heb geen nieuwe bulten erbij gekregen in de laatste paar dagen.  Waar koop je Matcha Karite

  Je kunt dit product kopen in onze webshop 50 ml voor EUR 18,90.


  Meer van Marlies:

  lunchbroodje ricotta pesto

  werelddierendag is eetgeendierendag

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.