BesteBloggers

Blogger

Backpackjunkies

backpackjunkies.nl

Hoi! Wij zijn Kenji en Rieneke, reislustig, nieuwsgierig en op zoek naar de zon. www.backpackjunkies.nl

De Wereld

9 volgers — 29 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Backpackjunkies heeft een artikel gedeeld in Reisblogs
  3 maanden geleden

  New york n chelsea market brooklyn bridge a ellis island

  new york n chelsea market brooklyn bridge a ellis island

  Op onze eerste dag in New York hebben we vooral het hart van Manhattan verkend. Vandaag gaan we verder met onze ontdekkingstocht, maar zakken we af naar het zuiden van Manhattan. En we hebben geluk, want onze gastvrouw gaat ook naar New York. We hoeven deze keer dus niet met de trein en worden rond 28th Street en Park Avenue afgezet. Een mooi startpunt voor onze route van vandaag. Op de planning staan onder andere Chelsea Market, High Line Park, de Brooklyn Bridge en Ellis Island.


  New York, Backpackjunkies


  We zijn een stuk vroeger in de stad dan gisteren, en dat is goed te merken in de temperatuur. Echte koukleumen als we zijn geworden gaan we eerst maar eens een plan de campagne maken onder het genot van een kop koffie. Toch een voordeel van New York, op elke straathoek vind je wel een leuk koffiezaakje. We stippelen een route uit voor vandaag en springen in de metro. New York, here we come again!


  Chelsea Market

  De eerste stop van vandaag is lekker binnen, zodat we nog even kunnen hopen op een zonnetje voor de rest van de dag. Met de metro gaan we naar 14th Street en 8th Avenue en vanuit hier lopen we richting Chelsea Market. Vroeger zat in dit enorme gebouw de National Biscuit Company die onder andere de Oreo koekjes hebben ontwikkeld en geproduceerd. Tegenwoordig is het een foodhall, winkelcentrum, kantooruimte en televisie productie faciliteit in één. Het enorme gebouw vult het complete blok tussen 15th en 16th Street en 9th en 10th Avenue. Het is vooral het foodhall gedeelte wat de bezoekers naar Chelsea Market trekt.


  Als je binnenloopt zie je direct dat dit vroeger een fabriek is geweest. De stijl is heel industrieel en je ziet allerlei attributen terugkomen die je in een fabriek ook ziet. De winkeltjes die in Chelsea Market zitten zijn heel divers en bieden voor ieder wat wils. Het is gewoon al leuk om langs te lopen, ook al heb je niets nodig. Wij laten ons door de lekkere geuren verleiden en duiken een bakkerijtje in, wat volgens de dame achter ons het lekkerste brood heeft in heel New York. Daar kunnen we niet over oordelen, maar de kaneelbroodjes zijn erg lekker!

  Meer van Backpackjunkies:

  afkoelen in cameron highlands

  berlijn n reichstag brandenburger tor a berliner dom

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.