BesteBloggers

Blogger

Juliaflynn

Mama van 3 schurken. Doet niet aan strijken maar schrijft wel op haar eigen persoonlijke online magazine.

Venlo

18 volgers — 31 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Juliaflynn heeft een artikel gedeeld in Mamablogs
  2 weken geleden

  Over de naam nolah weer een ierse naam

  over de naam nolah weer een ierse naam

  Nolah, is inmiddels al 17 maanden en al vaak onderwerp geweest op mijn blog. Het leek me leuk om wat dieper op haar naam in te gaan. Want waar komt haar naam eigenlijk vandaan? Hoe vonden we haar naam. En wat betekent Nolah eigenlijk? 

  De zoektocht naar de naam Nolah was een lastige

  Vaste lezers kunnen het zich misschien nog wel herinneren. De zoektocht naar een meisjesnaam. Die was niet gemakkelijk. Zo veel keuze, zo veel prachtige meisjesnamen. En al vlug dacht ik de naam gevonden te hebben: Nalah. De leeuwin van de leeuwenkoning ja en dus weer bijna een naam uit Disney! Totdat de vrienden van mijn man die naam dus verpesten. Hier lees je waarom.


  Logischerwijs ben ik vandaag de dag dus blij dat het Nalah niet geworden is. Nolah vind ik gewoon veel mooier en bovendien kun je er niet zo heel veel gekke dingen van maken. Behalve Cola misschien. Daarnaast zijn we blij dat we Isis van ons favorieten lijstje hebben geschrapt want anno 2018 is deze naam qua lading misschien niet zo handig. Overigens vind ik het nog steeds een prachtige naam.


  De lijst met namen werd steeds langer

  Uren, nee dagen heb ik doorgebracht op internet tijdens mijn zwangerschap. Ik denk dat ik wel 100 namensites heb geraadpleegd en mijn lijstje werd alleen maar langer en al die leuke suggesties op mijn blog hielpen ook niet echt mee.


  Deze stonden er onder andere op:


  Norah

  Abbey

  Abbigail

  Maura

  Neelah

  Ella

  Rosa

  (…)

  Een Ierse naam

  Ik besloot mijn zoektactiek maar aan te passen want tenzij ik mijn dochter 10 namen wilde geven ging ik er zo niet uitkomen. Omdat ik iets met Ierse namen heb (Flynn is er ook een) besloot ik om daar eens op te selecteren. Dat maakte de zoektocht al iets beperkter. En na alle letters van A-Z uitvoerig gescreend te hebben kwam ik uit op Nola. Ik had deze naam al vaker gehoord, waaronder in de middelbare schoolserie: Spangas. Maar ik vond dat er nog iets miste en maakte er Nolah van. Mijn man had ik snel overtuigd want die vond Nolah gelukkig ook een mooie naam. (of hij deed het om van mijn gezeik af te zijn want hij wilde eigenlijk de naam Abbey)


   Betekenis Nolah

  De betekenis van de naam Nolah is nog een reden waarom we voor de naam kozen. Nolah is ons regenboog; een kindje dat na twee miskramen werd geboren en daarom vonden we de betekenis ook erg toepasselijk. Nolah betekend namelijk: kampioen, nobel en eerlijk. Zeg nou zelf, dat is toch een prachtige betekenis toch voor een lief en sterk meisje?


  Geen jongensnaam

  Omdat we het geslacht al voor de naam wisten hadden we geen jongensnaam. Ook niet als back-up voor het geval het toch een jongen zou worden. (surprise!) Eerlijk gezegd had ik denk ik ook niet zo snel meer een jongensnaam geweten en ben ik blij dat ik die voor de jongens ooit heb kunnen verzinnen. Ik vind nou eenmaal dat er meer leuke meisjesnamen zijn dan jongensnamen.


  Het verhaal achter de naam Ook nu ik haar zo vrolijk door de tuin zie dartelen weet ik dat dit de juiste naam was. Mijn meid is gewoon een Nolah.


  Had jij moeite met het vinden van een naam voor je kindje?

  Meer van Juliaflynn:

  wilde plannen thuis bevallen in bad

  taboes doorbreken naar de psycholoog

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.