BesteBloggers

 • Tijdlijn
 • Jullens heeft een artikel gedeeld in lifestyleblogs
  7 dagen geleden

  Paging dr. beat

  paging dr. beat

  Het is alweer ruim 2 jaar geleden dat ik samen met Bianca met loeiende sirenes vanaf de hockeyclub in Wageningen naar het UMCU werd vervoerd. Bianca, naar later bleek vechtend voor haar leven na haar SAB, en ik die dat totaal nog niet vermoedde vanuit de passagierskant voorin de ambulance. Ik had op een gegeven moment wel door dat rijdend met zwaailicht en sirenes en met 160 km/u over de A12 richting Utrecht dat enige haast wel geboden was. 

  Omdat ik niet door had dat het ernstig was met Bianca, was ik wel zo nuchter om te observeren hoe behendig en zelfverzekerd de chauffeur reageerde op het overige verkeer. Nu was het ook niet heel erg druk op de weg, en op een paar inschattingsfoutjes van het overige verkeer na reden we ruim binnen het half uur naar Utrecht. Ik heb het met de chauffeur ook nog over gehad dat je soms ook wel verrast wordt door een hulpdienst met alle toeters en bellen, en dat je dan eigenlijk heel snel wilt handelen om te zorgen voor een veilige doorgang van de hulpdiensten, maar je soms niet weet of je het de hulpdiensten nu wel zo gemakkelijk hebt gemaakt met je keuze van het laten passeren….


  Ik ben al jaren groot fan van de app Flitsmeister. Keurig op tijd word je gewaarschuwd voor snelheidscontroles en andere obstakels op je route. Niet meer zo zenuwachtig als de vroegere en inmiddels verboden stinger, maar ruim van te voren een beschaafd instelbaar waarschuwingssignaal. Tegenwoordig is deze app ook uitgebreid met een waarschuwing als er een ambulance in de buurt is. Het hele scherm van mijn IPhone kleurt dan oranje en er klinkt een geluidssignaal als van een ambulance, en met het pijltje onderop het scherm kun je ook nog inschatten vanuit welke richting de ambulance komt. Het is niet altijd gezegd dat de ambulance ook daadwerkelijk bij je in de buurt komt, maar deze melding maakt je wel alert en je kijkt wel alvast naar eventuele uitwijkmogelijkheden. Ik heb afgelopen week 2 keer een melding gehad waarin ik blij was dat ruim van te voren werd gewaarschuwd.


  Sinds ik zelf heb beleefd om in een ambulance te zitten, raakt het mij.....(lees hele blog op site)

  Meer van Jullens:

  wat zing jij nog mee van de top 40

  een hart van staal en thuus is een magneet

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.