BesteBloggers

Blogger

LaLog

lalog.nl

Een mama-lifestyle blog met een dikke knipoog! Over kokos in je haar smeren, mama zijn, interieur, lifestyle en meer!

Breda

60 volgers — 57 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • LaLog heeft een artikel gedeeld in Mamablogs
  3 maanden geleden

  Peuters en samenspelen

  peuters en samenspelen

  Peuters en samenspelen: dat kan nog al eens lastig zijn. Verhalen van moeders met kinderen van dezelfde leeftijd als Noor herken ik wat dat betreft helemaal niet. Gelukkig maar, want mijn 3-jarige speelt vaak heel goed samen. Vooral sinds haar zusje Lot 1 jaar is geworden en zij ook steeds meer kan, gaat het samenspelen hier meestal vreedzaam. Meestal. Want die twee meiden van mij kunnen ook heus wel eens katten. In dit artikel tips om het samenspelen voor peuters te stimuleren! Kan toch wel eens handig zijn met die peuter-perikelen 😉  Samenspelen

  Tussen Noor en Lot gaat het dus gelukkig meestal wel goed, maar soms vliegen de puzzelstukjes hier ook door de kamer… tja, dat hoort erbij. Noor gaat twee dagen in de week naar het kinderdagverblijf: op donderdag naar een voorbereidende groep voor de kleuterklas en op vrijdag samen met Lot naar de verticale groep om te spelen. Ik krijg regelmatig te horen van de leidsters dat het samenspelen met andere kinderen echt super gaat! Noor neemt vaak het voortouw en ze neemt alle kinderen graag mee in haar fantasie. Maar wat als het samenspelen van jouw peuter niet zo vanzelf gaat? 6 tips!

  1. Breng je kindje in contact met andere kinderen. Dat kunnen kinderen uit de straat zijn maar ook neefjes en nichtjes, de peuterspeelzaal of peutergym!

  2. Benoem gevoelens. Zeg bijvoorbeeld iets als: “Kijk, je zusje huilt. Ze is verdrietig omdat ze haar knuffel kwijt is.” Een kind kan beter omgaan met anderen als het zich leert inleven in de gevoelens van anderen.

  3. Prijs je kind als hij of zij samenspeelt of iets deelt. Nog 3 tips lees je via de link!


  Meer van LaLog:

  supplementen werkt het echt

  naar het bos. en toen had mijn peuter een teek

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.