BesteBloggers

Blogger

Rieklegtvast

Welkom op mijn blog. Hier laat ik van alles zien. Dagjesuit,recepten en fotografie is mijn passie daar wordt ik blij van

Hijum

6 volgers — 16 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

  • Tijdlijn
  • Rieklegtvast heeft een artikel gedeeld in Foodblogs
    3 maanden geleden

    Soep van de dag

    soep van de dag

    Soep van de dag

    Knoflook soep met ei 

    Wat was dit een lekker recept van Elisabethskitchen zij heeft mooie blog pagina met allemaal heerlijke recepten neem er gerust een kijkje. Had eerder al eens wat geprobeerd. Maar ik dacht ga nu voor een soepje. En wat voor soepje niet zomaar een soepje. Echt een maaltijd soep lekker om in te smullen. Hier leg ik hem stap voor stap uit. Hij is ook niet moeilijk om te maken zo maar klaar.Dit vind ik wel een soep van de dag waard.

    Hoofdgerecht voor 2 personen

    Wat heb je nodig?

    1 eetlepel olie

    2 uien

    3 teentjes (verse) knoflook

    2 rode zoete paprika’s

    1250 milliliter heet water

    1 eetlepel biologische groentebouillonpoeder of 2 tabletten

    1 stronk van de broccoli

    1 blik tomatenstukjes

    paar druppels tabasco

    2 eieren

    2 eetlepels purple cress of een andere cresssoort


    Bereiden

    Verwarm de olie in een ruime pan. Pel en snipper de ui. Doe in de olie in de pan en laat het glazig, niet bruin dus, bakken. Pel de knoflook en maak het fijn of pers uit boven de pan. Laat op kleine pit bakken samen met de ui. was de paprika’s. Verwijder onder- en bovenkant. Halveer en verwijder zaad- en lijsten. Snijd in stukjes en doe de stukjes ook in de pan. Laat bakken tot ze zacht zijn. Kook ondertussen het water in een waterkoker. Doe het water bij de groenten in de pan, samen met de bouillonpoeder of tabletten. Was en schil de stronk van de broccoli en snijd in stukjes. Doe de stukjes in de pan en breng het bouillon aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten pruttelen. Doe de stukjes tomaat met vocht erbij en wat druppels tabasco naar smaak. Breek boven een kom de eieren. Giet deze eieren bij de soep en blijf roeren. De soep mag niet meer echt koken, maar een beetje pruttelen. Na ongeveer 2 minuten is het eiwit voldoende gestold en gaar. Schep de soep in de kommen en leg er wat van de cresssoort naar eigen smaak op. Heb alle stappen gevolgd niks anders gedaan. Recept is goed uitgelegd en voor een herhaling vatbaar.En deze is ook makkelijk te maken voor op de camping. 

    Meer van Rieklegtvast:

    beste beauty product deze maand

    Herfst stukje maken.

    Wat voor reactie wilt u achterlaten?

    Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.