BesteBloggers

 • Tijdlijn
 • Jarnesintubin heeft een artikel gedeeld in Muziekblogs
  een jaar geleden

  The dream synopsis ep

  Op 1 april 2016 brachten de heren van The Last Shadow Puppets hun tweede album, Everything You’ve Come To Expect, uit. Met dat album tourden Alex Turner en Miles Kane deze zomer de wereld rond. Ze kwamen ook 3x in België langs: in Club 69 van Studio Brussel, op Rock Werchter én op Pukkelpop. Op Pukkelpop kondigden ze in een interview aan dat ze na hun festivaltour waarschijnlijk een pauze zouden inlassen met The Last Shadow Puppets. Alex Turner zou opnieuw de studio induiken om een nieuw album met zijn band, Arctic Monkeys, op te nemen en Miles Kane gaat solo verder.


  Vandaag, 2 december 2016, hebben Alex en Miles toch nog samen een EP uitgebracht. Het album telt zes nummers. Twee nummers, Aviation en The Dream Synopsis, die op hun nieuwe EP staan, stonden al op hun album die eerder dit jaar uitkwam. Natuurlijk hebben ze deze nummers in een nieuw jasje gestoken.


  Daarnaast staan er ook 4 covers op deze EP. Alex Turner heeft het nummer Is This What You Wanted van de onlangs overleden Leonard Cohen onder handen genomen. En met Les Cactus haalt hij zelf zijn beste Frans naar boven. Miles Kane heeft volledig zijn ding gedaan met Totally Wired van The Fall en Glaxo Babies’ This Is Your Life.


  Mijn persoonlijke favoriet op deze EP is Les Cactus. Het Franse accent van Alex Turner werkt heel aanstekelijk. Als ik dat liedje hoor, dan word ik daar spontaan gelukkig van en wil ik enkel maar meer van dat. Hopelijk wachten ze dit keer geen acht jaar om opnieuw een album uit te brengen. Alhoewel ik enorm hard uitkijk naar de komst van het nieuwe album van Arctic Monkeys dat er hoogstwaarschijnlijk eind 2017 zit aan te komen.  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.