BesteBloggers

Blogger

Bubbliciouslyme

Lees over reizen, spiritualiteit, de gewone dingen van alledag, overgoten met humor, en nu en dan wat fictie...

Gent

4 volgers — 5 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Bubbliciouslyme heeft een artikel gedeeld in Boekenblogs
  een jaar geleden

  To read or not to read thats the question.

  to read or not to read thats the question.

  Ik ben altijd dol geweest op lezen. Als kind ging ik minstens om de veertien dagen naar de plaatselijke bib, waar ik eerst de volledige jeugdafdeling doorploegde. Daarna schakelde ik een versnelling hoger, en begon stelselmatig de volwassenenafdeling te consumeren. Lang voor ik er de leeftijd voor had. Ik las alles. Zelfs de russische klassiekers­čÖé


  Boeken konden niet dik genoeg zijn. Een boekje van nog geen honderd bladzijden was in een uurtje uit. So sielig, vond ik dat. Net zat je in het verhaal, net was je er weer uit.


  Neen, geef mij maar een turf van een bladzijde of zevenhonderd.


  Gaandeweg werd dat fervente lezen wat minder, tot het bijna volledig tot stilstand kwam tijdens mijn burnout. Concentreren ging erg moeilijk. Lezen dus ook.


  En dat bleef zo. Tot voor kort. Toen ontdekte ik namelijk de KOBO app op mijn telefoon.


  Velen kennen KOBO waarschijnlijk van de e-readers. Ik kende de naam wel, maar niet de e-reader. Tot ik de app installeerde en geïntroduceerd werd in de wondere wereld van het e-book. Ik was meteen verkocht.


  Als het al zo leuk is op mijn-toch-niet-mega-grote-telefoon, hoe cool moet het dan niet zijn met een e-reader?


  Eerst en vooral heb je je feun altijd bij de hand, in mijn geval in mijn handtas. Even tijd? Hier met die phone, en lezen maar.


  Duizenden e-books bij de hand. Zowat elke titel die je maar kan bedenken, kan gedownload worden, voor een prijsje, want stukken goedkoper dan de ├ęchte boeken. Ja, ik koop ze wel, want als would be schrijver vind ik het niet kunnen om inkomsten te ontzeggen aan de noestwerkende mensen die ons verblijden met hun schrijftalenten.


  Enfin, ik ben helemaal voor. Ook al kan er niets op tegen de geur van papier, het knisperende geluid van een omslaand blad, het kunnen bladeren in een nieuw boek.


  Op mijn palmares sedert de enkele weken dat ik een e-reader ben:


  Het meisje in de trein van Paula Hawkins

  Het stille meisje van Hjort Rosenfeldt

  Farao van Wilbur Smith

  Harry Potter en het vervloekte kind.

  Ik recenseer ze misschien nog eens­čÖé


  Aan de Kerstman: voor mij een KOBO e-reader graag.


  ┬ęMyriam


  PS Dit artikel is niet gesponsord. Ik schreef het uit puur enthousiasme


  Meer van Bubbliciouslyme:

  the history of champaign a bubbling tale

  breda blues

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.