BesteBloggers

Blogger

Veusteveul

veusteveul.nl

Mijn naam is Nathalie! Naast blogger ben ik moeder, werknemer en vrijwilligster. Kortom, ik ben altijd bezig!

Wageningen

37 volgers — 24 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Veusteveul heeft een artikel gedeeld in Mamablogs
  11 maanden geleden

  Van kleuter naar schoolkind

  van kleuter naar schoolkind

  Onze jongste… wat gaat het snel! In 2010 werd ze geboren en afgelopen zomer werd ze al weer zes jaar. Met haar zes jaar zit ze in groep drie en volgens mij gaat het best aardig daar! In eens is het kleuteren eraf, ze wordt serieuzer en ‘ziet’ dingen, leert lezen en weet waar ze het over heeft. Maar tjonge wat kan ze bij de hand zijn!  Ze komt terug van school met hele verhalen! In tegenstelling tot onze oudste verteld ze altijd van alles over school. Helaas voor ons gaat het vaak over andere dingen als die ik graag zou willen weten, maar hé het is iets! Ze vermaakt zich prima, verteld en vindt het leuk op school!


  Het gaat snel


  In hele korte tijd worden de letters aangeboden en in korte tijd kunnen ze simpele woordjes en soms zelfs zinnetjes lezen. En ja, dat is natuurlijk super interessant voor onze nieuwsgierige dame! Bij alles kijkt ze of ze het kan lezen en als het niet lukt dan hoor je haar denken… “Ships, waarom lukt dit nog niet?”.


  Het gaat zo snel, ze moeten snel leren maar ze lijkt het ook wel goed op te pakken… ik denk als een gemiddelde leerling. Ze komt thuis met ‘huiswerk’, rijtjes woorden die ze dan thuis kan oefenen. Eerst spellend en kan ze het lezen mag ze, ze gewoon zo achter elkaar oplezen.


  Overal ogen


  Als ik de verhalen van onze dochter moet geloven kan het niet anders als dat ze overal ogen heeft! Dus niet alleen in haar hoofd, maar ook in haar rug! Ze weet van alles te vertellen, als er iemand op zijn of haar kop heeft gehad en waarom dat dan zo is, maar ook of het wel of niet terecht is. Want ja, ze weet en ziet alles in de klas als we haar geloven.


  Ik vraag me dan soms wel eens af hoe het met haar leren en school zou gaan als ze nog meer haar focus zou hebben op de lessen. Kortom, ze vermaakt zich prima op school en vindt het leuk op school!


  Ontwikkelen


  In korte tijd is ze echt veranderd van kleuter naar schoolkind, spelen is leuk maar schrijven en sommetjes maken is ook erg leuk. Ze groeit in alle opzichten! Lichamelijk maar ook qua kunnen en inzicht… al een heel verschil met een aantal maanden geleden. Lees meer

  Meer van Veusteveul:

  hoe vaak was jij je haar

  zwemdiplomars en lechtr zwemmen

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.