BesteBloggers

  • Tijdlijn
  • Marlies heeft een artikel gedeeld in Healthblogs
    10 maanden geleden

    Waarom chocolade ons zo gelukkig maakt

    waarom chocolade ons zo gelukkig maakt


    Chocolade is mijn favoriete snoep. Iedere dag na het avondeten, neem ik een blokje pure chocolade. Een aantal jaren geleden kon ik behoorlijke ladingen van deze zoete lekkernij naar binnen werken. Vooral Bonbon Block en blauwe M&M’s waren favoriet! Werd ik daar gelukkig(er) van? Nee, niet echt. Op dat moment zelf was het wel ontzettend lekker hoor. Het probleem is dat chocolade wordt gemaakt van cacao, cacaoboter en suiker. Deze combinatie is erg lekker, maar is helaas geen natuurvoeding te noemen. De voedende eigenschappen zijn te laag.

    Wel wordt ons verteld dat deze versnapering ons gelukkig maakt. Tja, af en toe een dosis geluk kunnen jij en ik wel gebruiken, nietwaar? Hoe zit dat nou precies, waarom zou chocolade ons gelukkig kunnen maken? Dit artikel is een zoektocht naar deze vraag en een ode aan Valentijnsdag. Ik wens je veel geluk toe, of dit nou komt door een heerlijke kop chocolademelk of door de ogen van je lief waarin je zwijmelt terwijl je de warme drank naar binnen giet. Het maakt mij niet uit, de gedachte maakt mij al een beetje gelukkiger :).

    Meer van Marlies:

    lunchbroodje ricotta pesto

    werelddierendag is eetgeendierendag

    Wat voor reactie wilt u achterlaten?

    Reageer

Geld Verdienen met bloggen

Bekijk alle middelen

In de spotlights

Uw artikel in de spotlights?

Wie kunt u volgen

Meer bloggers

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.