BesteBloggers

Blogger

Veusteveul

veusteveul.nl

Mijn naam is Nathalie! Naast blogger ben ik moeder, werknemer en vrijwilligster. Kortom, ik ben altijd bezig!

Wageningen

37 volgers — 24 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Veusteveul heeft een artikel gedeeld in lifestyleblogs
  een jaar geleden

  Wageningen 1940 vs 2016

  wageningen 1940 vs 2016

  Jullie weten… ik ben een geboren en getogen Wageningse, dat steek ik niet onder stoelen of banken. Soms kom ik foto’s of een artikel tegen waar mijn hart een sprongetje van maakt, zo ook enkele weken geleden. Een artikel geschreven door Stefanie van Wijk op de site Nieuwsvallei.nl.


  Een artikel met prachtige foto’s van Rein Heij, hij maakte op 18 jarige leeftijd foto’s van hoe Wageningen er toen uit zag. De foto’s van nu werden op dezelfde plek gemaakt als de foto’s van toen. Het maakte indruk op mij!  De foto’s die ik hier gebruik komen net als delen van de tekst van de site Nieuwsvallei.nl. Om dit te mogen gebruiken heb ik toestemming gevraagd en gekregen!


  Wageningen... in de oorlog en nu!


  Wageningen in de oorlog…

  Tussen 1940 en 1945 werd ook Wageningen getroffen door de oorlog, in dit artikel staan tien foto’s die het oorlogsverhaal van Wageningen vertellen. De foto’s zijn gemaakt door de toen achttien jarige Rein Heij, net als ik een geboren en getogen Wageninger!


  Wageningen centrum toen en nuWageningen toen en nu


  De foto’s

  Foto’s zeggen meer als woorden, ze spreken voor zich! In de ‘vergelijkende’ foto’s is te zien hoeveel er wel maar soms ook niet is veranderd in de tijd. Met kleine stukjes tekst geeft de auteur van het artikel op de site aan hoe het was in de tijd, de tekst ondersteunen de foto’s, al hadden de foto’s alleen al een prachtig beeld gevormd van het toen en nu!


  Wageningen in oorlogstijdWageningen Toen en Nu


  Voor het hele artikel van Stefanie verwijs ik je naar de site van NieuwsVallei.nl!


  Wat vindt jij van deze foto’s? Bijzonder of denk je… ’t zal wel?


  Mocht je nog oude foto’s van Wageningen hebben, stuur ze me gerust toe ik wil op termijn hier nog iets mee gaan doen op mijn site!

  Meer van Veusteveul:

  hoe vaak was jij je haar

  zwemdiplomars en lechtr zwemmen

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.