BesteBloggers

 • Tijdlijn
 • Jullens heeft een artikel gedeeld in Healthblogs
  9 maanden geleden

  We gaan naar huis

  we gaan naar huis

  Wij gaan naar huis…


  “nu al ?”


  “mijn tijd zit erop voor vandaag”, grapt Bianca, maar wat baalt ze. 


  En zoals ze is, niet alleen voor haarzelf, maar ook voor mij… 


  Ik merk dat het haar ook veel energie kost om de stap te zetten om naar huis te gaan, maar haar hoofd zit "vol", en dan is rust het enige wat haar kalmeert.

  Niet meer even onbezorgd naar een verjaardag, feestje of een gezellig samenzijn met vrienden en hoe graag ze ook wil, maar haar hoofd trekt dat niet meer. De prikkels worden in dit geval veroorzaakt door het “lawaai” van mensen die door elkaar praten en aangevuld met achtergrondmuziek maakt het dat het hoofd van Bianca “vol” raakt… Zelfs in de auto naar huis terug is alleen vol te houden als ze haar ogen dicht doet. Elke keer als de lampen van een tegenligger onze auto binnendringen, voelt dat bij haar alsof er een band strak om haar hoofd wordt getrokken, enorm vermoeiend. 


  Het is niet zo dat het niet meer gaat om dit soort uitstapjes te maken, maar waar we tot voor 2 jaar terug, voordat Bianca haar SAB kreeg, bijna altijd het licht uit deden, zijn we nu meestal de eerste die op een feestje komen en als het te druk wordt gaan we, meestal ook weer als eerste… Soms is dat snel, soms houdt Bianca het wat langer vol, maar dan moet ze het meestal de volgende dag of dagen bekopen met extra vermoeidheid. En dat laatste is nog maar één van de lasten. Snel schakelen, onverwachte dingen, concentratieproblemen, initiatieven nemen, keuzes maken en slaapproblemen zijn zomaar een kleine opsomming van dingen waar Bianca dagelijks mee worstelt, en waar degene die dit leest alweer aan voorbij is gegaan, zonder zich waarschijnlijk te beseffen wat voor impact dit heeft op haar leven…. wat stond er net ook alweer? ;-) 


  Neemt niet weg dat Bianca en ik enorm genieten van wat ze allemaal nog wel kan volhouden. We lopen immers niet weg voor een verjaardag, maar de onbezorgdheid erom heen is niet meer hetzelfde. Tegenwoordig is plannen van uitjes enorm belangrijk geworden. Als we A gaan doen, dan moeten we B en C maar laten schieten. Niet meer meerdere afspraken op een dag en als dat wel zo uitkomt, dan moeten we keuzes maken. Dit zorgt ervoor dat we overal nog gewoon aan mee kunnen doen, maar niet meer zo intens zodat e.e.a. nog enigszins is vol te houden voor Bianca… Maar ook in huis is het tegenwoordig meer opgeruimd dan voorheen, hoe minder troep of onregelmatigheden in huis, hoe minder negatieve prikkels. Hoe fijn om dan zo weer thuis te komen….


  Het is nu bijna 2 jaar geleden dat Bianca haar Sub Arachnoïdale Bloeding heeft gehad....(lees hele blog op site)

  Meer van Jullens:

  paging dr. beat

  wat zing jij nog mee van de top 40

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.