BesteBloggers

 • Tijdlijn
 • Loveofjamie heeft een artikel gedeeld in Mamablogs
  2 weken geleden

  Week zonder vlees

  week zonder vlees

  Dit was de week zonder vlees. Voor mij niets bijzonders aangezien ik al een hele poos vegetarisch eet. Ik probeer zelfs zoveel mogelijk veganistisch te eten.


  Week zonder vlees


  Het Milieu


  Afgelopen week was het weer de week zonder vlees. Nu is dit voor mij heel normaal, want ik eet vegetarisch en probeer zoveel mogelijk zelfs veganistisch te eten. Alleen heel soms drink ik een cappuccino met opgeklopte melk, dan wel biologisch. Voor mijn vriend ligt dit net iets anders, die eer het liefst toch wel een aantal keer per week vlees. Ik heb hem proberen te overtuigen wat hij terug zou doen voor het milieu als hij een week geen vlees zou eten.


  7 maanden douchewater


  Bij 1 dag geen vlees bespaar je 1475 liter water, die gebruikt wordt voor de productie. Bij een douche beurt gebruik je gemiddeld 51 liter water.  Dan bespaar je dus het equivalent van 7 maanden douchen.  Ook bespaar je 1740 gram CO2 uitstoot die nodig was voor de productie. Als je 1 km rijd met je auto, heb je een CO2 uitstoot van 106 gram aan CO2. Het equivalent van de CO2 uitstoot die je dan bespaard staat gelijk aan 14km auto rijden. Elke gemiddelde vleeseter bespaard in 1 week het equivalent van 1 volledige kip. Door de CO2 uitstoot zal een boom 7 maanden bezig zijn om de lucht weer te filteren en het CO2 omzetten in zuurstof . Redenen genoeg dus om een keer geen vlees te eten. Voor meer informatie neem een kijke op weekzondervlees.nl


  Proberen


  Hij heeft het afgelopen week geprobeerd en dat is hem erg mee gevallen. Hij heeft er voor gekozen om flexetarier te worden. Als hij wel kiest voor vlees, dan wel biologisch. Ik hoop ook echt dat er steeds meer mensen het gewoon proberen en niet meteen denken dat mensen die geen vlees eten vage 'geitenwollensokken ' zijn. `Het zijn vaak mensen die juist heel erg positief in het leven staan en zich graag inzetten voor het milieu en dierenleed.


  Kinderen en vegetarisch


  Ook Jamie eet geen vlees in zijn avondhapjes. Ik heb daar bewust voor gekozen. Ik vind sowieso dat een kind onder de 2 geen vlees nodig heeft. Ik let er altijd goed op dat hij gevarieerde groentes eet. Zoals doperwten die boordevol met ijzer zitten. Of avocado dat is ook een echt power hapje.  Daarbij krijgt hij extra vitamine C die ervoor zorgt

  Meer van Loveofjamie:

  weekend

  de 20 vragen aan mama tag

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.