BesteBloggers

Blogger

Dedeeltjes

Welkom op mijn Blog. Hier vind je alles wat wij als gezin meemaken. Rondom Gilles de la Tourette en alle ups en downs.

Noord Holland

5 volgers — 2 volgend

Leren bloggen?

meer boeken

Trends

 • Tijdlijn
 • Dedeeltjes heeft een artikel gedeeld in Mamablogs
  3 maanden geleden

  Zwemmen in de herfstvakantie

  zwemmen in de herfstvakantie

  Papa en mama zijn beide vrij dus wat zullen we morgen gaan doen samen?

  Daar hoeven de meiden niet lang over na te denken.

  Tegelijkertijd roepen ze: ‘Zwemmen!’

  Waarop Maud nog eens lief zegt: ‘Dan gaan we hier naar het park. Lekker dichtbij en rustig voor Floortje.’ Maar nee. We gaan lekker naar een groot zwembad. Maar, dan moeten jullie papa morgen ochtend wel wakker maken. Om 9.00u gaat het zwembad open en dan willen we er lekker in plonsen.

  Zo gezegd zo gedaan.

  Floortje was zoals gewoonlijk al heel vroeg wakker en kon niet meer slapen. De kerkklok sloeg 7x en Floortje liep de trap af. Vlak daarna hoorde ik ook Maud gaan. Dus mama er ook maar uit. Nog even samen met Guus lopen en dan papa wakker maken.

  Om 9.00u waren we idd al bij het zwembad. Lekker rustig en bijna het hele zwembad voor ons alleen. Voor Floortje heerlijk want zo kan ze eerst in alle rust alles verkennen. Heerlijk genieten van elkaar. Wat worden ze dan groot! Zo ga je naar het zwembad om vooral te splitsen. Papa met Floortje naar het diepe bad om te spelen op de matten, en mama met Maud in het peuterbadje.

  Nu zijn we gewoon samen in het diepe bad. Even een keer samen van de glijbaan en al snel gaan ze er beide vandoor. Kunnen papa en mama genieten van de spelende meiden.

  Het word al snel drukker, dus op naar een bad verder. Het 50 meter bad. Hier zwemmen wat mensen baantjes heen en weer, en ook wij springen er in. Nog eens de zwemlessen naar boven halen. Schoolslag, borstcrawl enz. maar ook duiken. Dat duiken is nog wel even een dingetje. Het water is best diep en je mag van een kleine duikplank af. Spannend, maar na een paar keer oefenen, springen ze er beide toch in en uit.

  Hoe trots kan je dan zijn als papa en mama! Maar ook Maud is super trots dat ze het kan.


  Na een goed uur zien we aan Floortje dat het genoeg is geweest. Ze gaat krampachtig lopen en haar tics worden zichtbaar. Zichtbaar voor ons dan, want niemand die er op let in dat drukke bad. Zelf verteld ze dat ze last krijgt van haar tics en ze verstopt zich tussen alle mensen achterin het zwembad. Nog 1x dan tussen de golven van het golfslagbad in. Daarna is het genoeg geweest. Maud wil graag nog 1x van de glijbaan en dan is het tijd om te douchen.

  Haren wassen en de deur van de kleedkamer in en uit tot het goed voelt om naar binnen te lopen. Aankleden gaat al net zo volgens haar stappenplan. Voor mama een teken dat het echt klaar is nu. Papa en Maud zijn al even klaar en wachten rustig op ons.

  Bij de vraag hoe ze dat op school dan allemaal deed kreeg ik als antwoord:

  ‘Toen ging ik in mijn eigen hokje. En ik kan wel gewoon doen, maar het voelt niet goed. Dan doe ik het thuis wel weer goed maken met dingen. Dan loop ik thuis eerst de deur in en uit of de drempel over en weer terug. De andere dingen met aankleden hebben ze niet gezien. Ik was alleen in een hokje.’

  En de drukte dan. Hoe kon je de drukte aan?

  ‘Op school waren we ook maar kort in het zwembad. En we gingen daarna fietsen terug naar huis, dus alles voelt dan goed als we maar buiten zijn. dan kan ik het van me af laten waaien in de wind.’

  Duidelijk.


  Thuis nog alle tijd dus eerst samen wat eten en drinken. Al snel gingen de meiden naar buiten. Lekker uitrazen in de buitenlucht. Het kan niet beter.


  Meer van Dedeeltjes:

  alarm bellen

  schoolkamp groep 7

  Wat voor reactie wilt u achterlaten?

  Reageer

Beste Bloggers

Registeer vandaag nog en begin gelijk
met het promoten van uw eigen persoonlijke blog.