Micro influencers: wie zijn dit precies?

Micro influencers worden gekenmerkt aan hun kleine groep volgers, in tegenstelling tot de mega infuencers die vaak een enorm bereik hebben. Het voordeel van deze micro influencers is, dat ze vaak gespecificeerd binnen een branche of een bepaalde interesse schrijven of afbeeldingen posten. Hun groep volgers hebben vaak ook dezelfde interesses waardoor bedrijven heel specifiek hun communicatie uitingen kunnen richten. Door de laagdrempeligheid van de micro influencers is de doelgroep ook eerder geneigd advies op te nemen. 

Blog laten schrijven door micro influencers

Een micro influencer een product laten promoten is natuurlijk een handige korte termijn strategie. Wil je inzetten op een lange termijn strategie waar je over een tijdje ook nog van kunt profiteren? Dan kun je de micro influencers inzetten al s bloggers. In de volgende stappen nemen wij jou mee hoe dit precies werkt.

Micro infuencers binnen jouw branche

Micro influencers die zijn aangemeld bij Beste Bloggers hebben allemaal een blogwebsite in een bepaalde branche zoals bijvoorbeeld vakantie of sport. Ben jij een touroperator en verkoop je rondreizen door Europa? Dan is het natuurlijk voor de hand liggend dat je een micro influencer kiest binnen de vakantie branche. Wij van Beste Bloggers helpen jou graag mee bij het vinden van de juiste micro influencers. 

Blog laten schrijven met jouw eigen input

Zijn de bloggers gekozen? Dan is het tijd om te bepalen waar de bloggers precies over moeten schrijven. Je mag de bloggers dus een eigen input geven, zoals een onderwerp of misschien zelfs met een voorbeeld tekst hoe jij het in gedachten had. In de tekst plaatst de blogger een of twee linkjes naar jouw website toe, deze zoek jij zelf zorgvuldig uit. 

Beter vindbaar dankzij onze bloggers

In plaats van micro influencers een product te laten promoten, spelen wij dus in op online vindbaarheid van jouw website. Dit doen wij middels het versterken van het linkprofiel door het laten aanleggen van linkjes. Een linkje van een blogger afkomstig uit een unieke blog die aansluit bij het onderwerp van jouw website, kan worden vergeleken met een stem. Des te meer waardevolle stemmen, des te beter voor jouw vindbaarheid in de zoekmachines. Ben jij nieuw met backlinks SEO? Dan leggen wij jou graag uit hoe jij hiermee jouw voordeel kunt behalen. 

Door jouw vindbaarheid te verbeteren, zullen er ook meer consumenten en doelgroep gericht jouw website bezoeken. Dit resulteert in meer leads en een verhoging van de conversie. Wil jij beter presteren met jouw bedrijfswebsite? Schakel dan micro influencers in van Beste Bloggers om jouw linkprofiel te versterken en de vindbaarheid van jouw website te verbeteren. Dit kan door een offerte en advies aanvraag te sturen naar Beste Bloggers. 

Starten met linkbuilding?

Vraag direct persoonlijk advies voor een effectieve linkbuilding campagne aan
Vrijblijvend en maatwerk advies of offerte >>

Klanten waar we trots op zijn

Cross Internet
Kerstpakketten Tip
Coach Circle
ZieZo vakanties
Koffie Thee Plaza
+31(0)87-784 2105
info@bestebloggers.nl